Informer
Политика Србија

ОТКРИВАМО! Ево шта су Ђилас, Јеремић и Обрадовић радили у резиденцији амбасаде САД са Метјуом Палмером и Кајлом Скотом!

Лидери дела српске опозиције Драган Ђилас, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић, Сергеј Трифуновић и Зоран Лутовац јуче су се у редизенцији америчке амбасаде у Београду састали са замеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером, амбасадором Кајлом Скотом и политичким саветником амбасаде Дејвидом Геренбеком, а Информер ексклузивно открива детаље тог "тајног" састанка

Како сазнајемо, главна тема састанка, на инсистирање Палмера и Скота, била је ситуација на Косову и Метохији.

Палмер је, тврди наш извор, током састанка инсистирао да је Косово независна држава и да Србија мора да прихвати реалност на терену.

УХАПШЕН БРАТ СЕКЕ АЛЕКСИЋ: Неџад упао у радњу и тражио 2.000 евра!

ПОСЛЕ ХАПШЕЊА ХАПШЕЊА БРАТА НЕЏАДА ОГЛАСИЛА СЕ СЕКА АЛЕКСИЋ: Ево шта је рекла..

– Палмер је захтевао од присутних лидера опозиције да у јавности заступају помирљив став према решењу косовског проблема и да у свакој прилици истичу штетност идеје о разграничењу Срба и Албанаца на КиМ, јер би, како тврди, нова промена граница на Балкану могла да изазове хаос – каже наш извор, уз опаску да су Ђилас, Јеремић, Обрадовић и остали лидери опозиције само ћутали и слушали.

Према речима нашег саговорника, након Палмеровог монолога о Косову, Ђилас и екипа су од Палмера и Скота затражили логистичку, финансијску и медијску подршку за наставак демонстрација у Београду и другим градовима у Србији, жалећи се да ће се без такве подршке протести врло брзо угасити.

(ВИДЕО) ПРВИ СНИМАК УДЕСА! СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА на ауто-путу Ниш-Београд

– Ђилас је након тога тражио од Палмера да изврши притисак на власти у Србији да се њему и осталим лидерима опозиције, осим на РТС, омогући равномерна заступљеност и у програмима приватних телевизија, али и на страницама приватних дневних новина – каже наш извор.

Он наводи да је након Ђиласа реч узео Вук Јеремић који је почео нашироко да образлаже план опозиције у 30 тачака, али да су Палмер и Скот убрзо прекинули његово „досадно“ излагање.

– Онда се јавио Бошко Обрадовић причом о томе како се Двери боре за демократске вредности, заштиту људских права и слобода, али ни једном једином речју није поменуо традиционалне породичне вредности, српску традицију, борбу против уласка у НАТО и ЕУ, као ни борбу за КиМ – каже наш саговорник.

Иначе, према његовим речима, ово је најмање пети састанак Обрадовића и Скота у протекле три и по године и зато није ни чудо што лидер Двери у јавним наступима више не заступа идеје свог покрета и не говори ништа лоше о САД и амбасадору Скоту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Слобин човек који је преговарао са НАТО открио је државне тајне, након његових речи су сви занемели! У студију РТС настала језива тишина!

Иринеј: Подржавам Србе у Црној Гори који светиње хоће да бране животом

ПУЦЊАВА У ЛЕПОСАВИЋУ: Полиција отворила ватру на комби крагујевачких регистрација!

Порука пред самит у Паризу: И Немачка за укидање Унмика

Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon

Истакнуто