Wikipedia
Занимљивости

ОТКРИВАМО – ДА ЛИ СМО ТАМНИ ЗАТО ШТО СУ НАМ ТУРЦИ СИЛОВАЛИ ЖЕНЕ?!

Редакција портала Говори Србија недавно је објавила ексклузивни интервју са историчарем из Хрватске и католичким теологом др Гораном Шарићем који је поред осталих многобројних историјских питања одговорио и на чувену дилему да ли смо Срби тамни зато што су нам Турци силовали прабаке.

Његов одговор преносимо у целости и позивамо вас да прочитате његов интервју, који се налази на следећем линку:

Ексклузивни интервју: Историчар из Хрватске-СРБИ НИСУ ИЗГУБИЛИ КОСОВСКИ БОЈ!

Говори Србија: Неретко се у неформалним разговорима може чути да су Срби тамније пути, очију и косе заправо потомци Турака који су силовали српске жене и користили тзв. право прве брачне ноћи у вековима ропства. С обзиром на то да се годинама бавите генетиком, можете ли нам рећи да ли је реч о великој заблуди и због чега су Срби „тамнији“ од осталих словенских народа?!

(ВИДЕО) ШИПТАРИ ВОЗИЛИМА БЛОКИРАЛИ ПРИЛАЗ ЦРКВИ КОД КЛИНЕ, НЕ ДАЈУ СРБИМА ДА ПРИЂУ: Присутан велики број припадника косовске полиције!

Тамнија пут нема везе са Турцима. Трачани и Илири који су на Балкану живели још прије доласка Римљана, били су нешто тамније пути. У античким списима они су описани као високи и црни, а неки Трачани су били и црвени. Најновија генетичка истраживања показала су да данашњи становници Србије имају занемарљив проценат гена, односно хаплогурпа које су могле доћи са турским освајањима. То је логично, јер у законима Османског царства није било дозвољено силовање хришћанских жена, док је на западу постојало право прве брачне ноћи (ius primae noctis).

КРВАВА АЗРА ПРАВОСНАЖНО ОСУЂЕНА НА 14 ГОДИНА! Брутално је мучила и клала Србе, кидала им полне органе и уши, урезивала крстове и слово „С“!

Осим тога, Србија уопште није била под Турцима 500 година. Војводина је под турском влашћу била негде између 160 и 180 година, док су рецимо из Далмације Турци потпуно истерани тек након 216 година власти. Највећи део Србије са повременим прекидима био је у Османском царства између 260 и 330 година. У Хрватској постоји тенденција да се смањује број година Османске власти, а у Србији се повећава.

Пад Смедерева из 1459. године, није био, како се у историографији сматра и крај српске државе. И након тога постојала је Српска деспотовина са седиштем у Купнику. У њему је столовао и чувени Змај Огњени из народних песама, односно деспот Вук Гргуревић, јунак и победник многих битака са Турцима. Турци су Купник осовојили 1523. Јован Ненад, зван црни човек, последњи српски цар, владао је Бачком, Банатом и Сремом све док га 1527. Мађари нису убили из заседе. Дуга линија српске државности прекида се тек 1543. смрћу Стефан Штиљановића, а обнавља у Карађорђевом устанку, 1804., дакле 261 годину касније.

Исповест СРПКИЊЕ која је преживела ПАКАО на Сицилији: Отац је продао, а муж злостављао и док је била ТРУДНА!

Циљ тих прича је Србима наметнути комплекс мање вредности и стигму робова и потурчењака. Истина је потпуно супротна. Где год закопамо по Србији, налазимо скривене мачеве или друге остатке сталних побуна и устанака против Турака. Довољно је погледати карту Балкана из прве половине 19. века, где између великих империја Хабсбуршке Монархије и Османског царства пркосно стоји мала Србија.

СМЕДЕРЕВАЦ ОЖЕНИО КИНЕСКИЊУ И САДА ЖИВЕ У ШАНГАЈУ: Ево како је изгледала свадба, зашто млада неће да кува српска јела и шта је прво питала мужа када је дошла у Србију

Срби су једни народ који се самостално ослободио од Турака. Бугари и Румуни имали су помоћ Русије, а Грцима су уз Русе помогли Британци и Французи. Такође, Срби су једини европски народ који је у модерно време имао чак три своје народне династије, док су сви остали, Италијани, Шпанци, Грци, Бугари, па чак и Руси имали Германе на свом престолу.

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АКО НЕ ВРАТИТЕ КЊИГУ У БИБЛИОТЕКУ, ОЧЕКУЈТЕ ИЗВРШИТЕЉЕ! Ево у ком случају ће вам покуцати на врата!

ДОДИК: Страни фондови уложили огроман новац у дестабилизацију Српске

МАЛИ ОДЛАЗИ У ВЛАДУ: Ево ко ће водити Београд до избора новог градоначелника

 „Јунармија“: Русија добија најмлађе војнике

(ФОТО) ПУТИН САМО ОВИМ ЉУДИМА ВЕРУЈЕ! Три особе га НИКАД НИСУ ИЗДАЛЕ, а један од њих му је КУМ УКРАЈИНАЦ!

Ђоковић као никад пре: Ноле говорио о свим озбиљним темама, али и вешалици, кобасици и телетини

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
28°
Fri
18°
Sat
20°
Sun
17°
Mon