ria.ru
Друштво Политика Русија Свет

Осуђени за АТЕНТАТ на Путина тражи помиловање!

Супруга осуђеног је покушала да ступи у контакт са председником Русије.

Грађанин Казахстана Иља Пјанзин, који је 2013. године у Русији осуђен за припрему атентата на Владимира Путина, тражио је помиловање, преноси „Коммерсант“.

Екстремистичка група коју су чинила три млада човека (Осмаев и Руслан Мадајев из Чеченије и Иља Пјанзин из Казахстана), која је организовала тајну базу у једном од станова у Одеси, откривена је у јануару – фебруару 2012. године, након што им је у соби случајно експлодирала ручно направљена бомба. Мадајев је тада настрадао, а полиција је привела Пјанзина. Он је рекао да је запослен у Служби безбедности Украјине, да су он и његови саучесници припремали експлозивну направу како би убили председника Русије Владимира Путина, који је у то време вршио функцију руског премијера, и председника Чеченије Рамзана Кадирова.

Према речима Пјанзина, он није желео зло Путину и постао је члан завере случајно. Он је навео да је био под утицајем његових пријатеља, који су га прво користили без његовог знања, а када је схватио шта су планирали, било је прекасно да се повуче. Он је покренуо и петицију за помиловање у којој се обраћа Путину:

,,Злочин је био усмерен против Вас, па сам одлучио да се Вама лично обратим… Био сам уплашен, иако сам знао да страх не може да оправда моје учешће у овом глупом и потпуно немотивисаном криминалу“, стоји у петицији.

Супруга осуђеног Марина Пјанзина је рекла да је петиција предата на разматрање још у мају, али да одговор још увек чекају.

,,Два пута сам покушала да се обратим Владимиру Путину. Хтела сам само да кажем Вашем председнику колико ми је тешко да радим сама, да се носим са децом, да чак редовно сама из Казахстана у Самарску област носим кутије са по 20 килограма воћа и печене јагњетине „- рекла је супруга осуђеног за „Коммерсант“. Међутим, како ако новине преносе, она није успела да ступи у контакт са Путином.

Извор: Говори Србија

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАУЧНИЦИ УЖАСНУТИ: Почело је шесто изумирање врста, још нисмо свесни последица!

Чанак: Сребреничка трагедија да уђе у школски програм

ЕКСПЛОЗИЈА у регрутном центру у САД

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue