Фото: РТРС
Србија

Ослобођени помагачи генерала Младића

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио десеторо оптужених за помагање у скривању генерала Ратка Младића, објављено је на сајту тог суда.

Правоснажном пресудом оптужби су због недостатка доказа ослобођени Станко Ристић, Љиљана Васковић, Борислав Ивановић, Предраг Ристић, Саша Бадњар, Ратко Вучетић, Татјана Васковић Јањушевић, Бојан Васковић и Благоје Говедарица.

Суд је осудио само пензионисаног генерал-потпуковника Марка Лугоњу за помоћ учиниоцу после извршења кривичног дела и изрекао му условну казну затвора у трајању од шест месеци са роком проверавања од годину дана. Лугоња је једини током процеса признао да је скривао Младића у свом стану.

Како се наводи у одлуци суда, Лугоња је оглашен кривим да је у септембру 2002. године у Београду крио генерала Младића у свом стану и обезбеђивао му намирнице као и друге ствари потребне за живот иако је знао да се налази на оптужници Хашког трибунала, а за којим је Окружни суд у Београду у мају 2002. године издао потерницу.

Према признању Лугоње, он је генерала Младића у свој стан примио на наговор генерала Здравка Толимира, а ту је боравио пет до шест дана. Лугоња је на суђењу рекао да је генералу Младићу помогао јер је био његов командант.

Овом одлуком преиначена је друга првостепена пресуда којом је у мају прошле године због апсолутне застарелости кривичног гоњења била одбијена оптужба против свих окривљених.

Извор: СРНА

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Отворен Центар за обуку интервентне полиције

Опсерваторија: 42 цивила погинуло у ударима САД на Раку

(ВИДЕО) КАО ДА СУ С НЕКЕ ДРУГЕ ПЛАНЕТЕ: Живе по 120 година, рађају са 65, а код њих нема ни тумора

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat