Ilustracija: УЧК-ОВК (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

„Осетио сам МИРИС КРВИ, знао сам да су свежи“: Језиво сведочанство терористе ОВК о Жутој кући

Више од 300 српских заробљеника са Косова и Метохије завршило је током 1999. године у "Жутој кући" на северу Албаније, недалеко од места Бурел. Ту су им вађени органи, који су потом продавани широм Европе, а тела несрећних људи у црним врећама закопавана су у околини Бурела.

ПОДМУКЛИ НОВОГОДИШЊИ ПЛАНОВИ: Шиптари 14. децембра формирају војску, а север Косова ће напасти…

Ово се наводи у поверљивом, досад необјављеном извештају из октобра 2003. године, а у којем осам Албанаца, чланова терористичке ОВК, сведочи о трговини органима на КиМ.

Портал „Руски експрес“ објавио је копије овог документа, а идентитети сведока су заштићени како њихова безбедност не би била угрожена. Преносимо најпотресније делове сведочења сведока „број 2“, који је директно превозио киднаповане до „Жуте куће“, учествовао у закопавању лешева и превожењу органа до албанског аеродрома.

(ФОТО) ЦЕЦА СЕ ЈАВИЛА СА КОСОВА! ЈОШ МАЛО И СТИЖЕМО: Подршка грађанима у Косовској Митровици стиже СА ОСМЕХОМ НА ЛИЦУ! А ево каква је БИНА ЧЕКА!

– Моја прва испорука с Косова и Метохије била је 20. јула 1999, друга је била око 23. јула, а последња раних дана августа. У јутро 20. јула био сам близу мог села, источно од Пећи. Наређено ми је да возим камион до Призрена. Дат ми је прљави, прашњави СААБ. По доласку у Призрен речено ми је да скренем ка Сувој Реци. Возио сам још 15 минута. Прошли смо километар после Љутоглава. Тамо је била велика троспратна кућа. Скренуо сам десно и возио још 100 до 200 метара. Тамо је било 30 заробљеника, укључујући једну жену и 10 војника ОВК који су нас чекали. Заробљеници су очигледно дуго пешачили, били су прашњави, прљави, пуни модрица. У почетку сам мислио да ће бити размењени за наше заробљенике. Тамо је био војник ОВК који је испитивао неколицину Срба. Један од њих је рекао да је Драган Јаћимовић из Шилова, близу Гњилана. Имао је око 40 година. Остали Срби били су из Ретимља и Гњилана. Насилно су угурани у камион. Возио сам назад до Призрена. Близу главног пута стигла је група од 15 Срба. Џип са војницима ОВК ишао је испред, док су четворица официра ОВК ишла заједно са Србима. Међу заробљенима сам препознао Властимира Стевановића из Призрена, радио је као конобар у војном клубу. Био је мршав, у тридесетим годинама. Неколицина Срба носила је униформе. Питао сам официра ОВК шта ће да раде са њима, рекао ми је да ће да их „покосе у Албанији“. Група је прешла у Албанију преко планине Паштрик. Ми смо наставили ка Кукешу. Испоручио сам Србе и вратио се за Призрен.

ПРИЧА КОЈА ЈЕ ДИГЛА СРБИЈУ НА НОГЕ На вестима се чуло „Погинуо млади брачни пар код Голупца“, а само сат раније десило се нешто што нам је свима постало ЛЕКЦИЈА

Јутро 23. јула 1999. године:

– Овог пута смо возили још даље од Суве Реке. Стигли смо до неког села. Дочекала нас је ОВК банда коју је водио Исмет Тара. Овог пута сам видео лешеве умотане у сиве војничке ћебиће. Осетио сам мирис крви, па сам знао да су свежи. Оба пола, али већински мушкарци. Напунили су камион лешевима. Официр ОВК ми је рекао: „Добро погледај ово, мој брат је завршио у Трепчи.“ Мислим да су мртви Срби били из Суве Реке, Гњилана и Ораховца. Сипали су прашак за дезинфекцију, потом смо се вратили у Кукеш. Користили су маске и рукавице, а 15 рака је већ било ископано. По два леша у рупу. Требало нам је сат и по да завршимо све. Потом смо се вратили до Призрена и Пећи, где сам вратио камион истим људима од којих сам их узео. По повратку из Албаније, један непријатан човек ми је рекао да ћемо бити на вези.

МЛАДИЋ СЕ ВРАЋА У СРБИЈУ?! Влада дала СВЕ ГАРАНЦИЈЕ, ево шта ће генерал ПРВО УРАДИТИ!

Октобар 1999. године:

– Имао сам најмање две туре до „куће-клинике“, јужно од Бурела. Први пут је било у октобру 1999, возио сам четворо или петоро Срба из Кукеша до куће, јужно од Бурела, и испоручио их ОВК оперативцу под надимком Кинез. Кућа је била традиционална и релативно велика, подељена на два дела. Налазила се на крају прљавог пута, неких двадесетак минута од главног пута јужно од Бурела. Била је офарбана у светложуту боју. Заробљеници су држани у складишту иза куће. Друга испорука догодила се крајем маја или почетком јуна 2000. Превезао сам двадесетак жена са локације на северу Албаније до куће код Бурела. Сећам се да камион није имао прозоре и слабо је вентилирао. Кад смо отворили врата, морали смо да спасавамо жене које се умало нису угушиле. Истоварили смо камион, пет жена је одвезено у кућу код Бурела. Било ми је наређено да пратим возило које је преносило делове тела и органа до аеродрома „Ринас“ у Тирани. Потом ми је наређено да се вратим у кућу и помогнем при закопавању људских остатака који су били у црним великим кесама. Људски остаци закопани су на неким локацијама у околини куће и на оближњем гробљу.

КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД?! Цело село и даље брани БЛУДНОГ ПОЛИТИЧАРА који је ЉУБИО И ПИПКАО ДЕВОЈЧИЦУ!

УБИЈЕНА ПЕВАЧИЦА КАО ДА ЈЕ ЗНАЛА ДА ЈЕ ЧЕКА ЗЛА СУДБИНА Јелена песмом наслутила смрт!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МЕДОЈЕВИЋ ВРАЋЕН У СПУЖ: Сутра протест испред црногорске Скупштине!

КРВАВЕ РУКЕ ДО ЛАКАТА! Озлоглашеног кољача из Албаније стигао метак правде! Сам га је тражио!

Како су хрватски авиони који су славили „Олују“ посвађали Америку и Израел

ШОКАНТНИ РЕЗУЛТАТИ ИСТРАЖИВАЊА! МЕЂУ ОСНОВЦИМА СВЕ ВИШЕ ДЕЦЕ ПАТОЛОШКИХ КОЦКАРА! Сваки трећи ђак у Србији редовно се клади и коцка!

У Бриселу ухапшено 450 учесника протеста „жутих прслука“

(ФОТО+ВИДЕО) ХОРОР У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ Крволочни пас напао и повредио дете и још три пса

СА 700 ЕВРА ДНЕВНО ТО ЈЕ НАЈПОЖЕЉНИЈИ ПОСАО У СРБИЈИ Веома је тражен, а не треба вам ни дана школе!

Извор: Informer/Alo.rs/M.Ž.

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon