Регион

Орић поново у судници

Апелационо веће заказало разматрање жалбе на ослобађајућу пресуду команданту Сребренице. Поступак се може вратити првостепеном суду, или да се потврди претходна одлука.

(ФОТО/ВИДЕО) АМЕРИКАНЦИ СПРЕМНИ ЗА НУКЛЕАРНИ РАТ! Авион „судњи дан“ полетео са писте у Охају!

ПЕЛАЦИОНО одељење Суда БиХ заказало је за 8. мај разматрање жалбе на ослобађајућу пресуду Насеру Орићу и Сабахудину Мухићу, које је Тужилаштво БиХ оптужило за ратни злочин над Србима почињен у околини Сребренице и Братунца 1992. године. Ову информацију потврдила је и Лејла Човић, адвокат Насера Орића. Орић и Мухић су првостепеном пресудом ослобођени оптужби, али се тужилац Мирослав Јањић жалио на ту одлуку Суда БиХ.

Трамп прешао црвену линију, више нема много избора…

 Према информацијама до којих су дошле „Новости“ у Суду БиХ, поступак против Орића и других се може вратити првостепеном суду уколико се прихвати жалба, или ће се потврдити ослобађајућа пресуда и жалба неће бити прихваћена. Постоји и опција да се делимично преиначи пресуда, али то значи да се поново улази у процес суђења.

Недељко Митровић, председник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, каже, за „Новости“, да, нажалост, није оптимиста пред ново појављивање Орића пред Судом БиХ.

ДРАМА НА БЕОГРАДСКОМ АЕРОДРОМУ! Авион принудно слетео! Хитна помоћ примила алармантан позив! Одмах се упутили на лице места!

– Пракса је показала да је ратни врх Бошњака заштићен од процесуирања и од било какве одговорности за мучко убијање српских цивила у протеклом рату – каже Митровић. – Да се правосуђе БиХ водило правдом, особе попут Орића већ би годинама биле иза решетака.

Орићев адвокат Лејла Човић изјавила је за БИРН да ће усмено одговорити на жалбу Тужилаштва Босне и Херцеговине.

ДАЧИЋ: И Србија се спрема за трећи светски рат! Лазански: Биће притисака да се…

– Сматрамо да је жалба Тужилаштва БиХ у потпуности неоснована и верујемо да ће Суд БиХ потврдити првостепену пресуду – изјавила је Човићева.

Орић и Мухић били су оптужени да су 1992. године у местима Залазје, Лолићи и Куњерац убили тројицу заробљених Срба – Слободана Илића, Милутина Милошевића и Митра Савића.

(ВИДЕО) ЕКСПЛОЗИЈА ИЗНАД РИЈАДА: Војска оборила пројектил Хута

Суђење у овом предмету почело је у јануару 2016. године, а после изношења завршних речи Тужилаштва БиХ 29. августа, оно је окончано изношењем завршних речи одбране 12. септембра. Скоро месец касније, Суд БиХ је ослободио Орића, бившег команданта Армије БиХ у Сребреници, и Мухића, припадника ових снага, да су 1992. године у местима Залазје, Лолићи и Куњерац убили три заробљеника српске националности.

ТУРЦИ ОТКРИВАЈУ: Српски Канвас започео „Арапско пролеће“! Срђа Поповић као продужена рука САД-а на северу Африке!

ПРЕТЊЕ И МИТО

ТОКОМ трајања суђења Насеру Орићу, према изјавама Срба из Подриња, сведоцима злочина Орића и његових војника упућене су претње, како не би сведочили против њих. Поред претњи, појединим сведоцима је нуђен и новац уколико сведоче у корист Орића, или да се уопште не појављују на суђењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАЈБОЉИ СРПСКИ ММА БОРАЦ ЗАДИВИО СВЕТ: Био сам конобар, а сад јурим титулу!

Пуцано на руске новинаре у Сирији

(ФОТО/ВИДЕО)„Руски тенкови улазе у Украјину!“ Истина о снимку који је запалио Твитер

Трамп прешао црвену линију, више нема много избора…

(ВИДЕО) ЧУВАО ЈЕ ТАЈНУ 20 ГОДИНА: Ево шта је Драган Мићановић рекао о култном филму ЛАЈАЊЕ НА ЗВЕЗДЕ и зашто су га дочекали на КРВ И НОЖ!

ПОВРЕЂЕНИ ПИЛОТ ЈЕ ДРУГ СА КЛАСЕ ПИЛОТА ПАНДУРОВИЋА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У ПАДУ АВИОНА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ: Стравични детаљи несреће!

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon