Printscreen
Регион

ОПШТИ ХАОС ЗБОГ НАЈАВЕ ПОСЕТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ Хрвати заратили због Вучића!

Код суседа се не зна ко пије, а ко плаћа!

СТРОГО ПОВЕРЉИВО! ШИПТАРИ КРЕЋУ У НОВИ НАПАД НА СЕВЕР КиМ: Покушаће да испровоцирају протесте Срба у Митровици као повод за слање СПЕЦИЈАЛАЦА РОСУ НА СЕВЕР

СЕСТРЕ И ДОКТОРИ НА ОДЕЉЕЊУ ГДЕ СЕ ЛЕЧИ НЕБОЈША ГЛОГОВАЦ У СУЗАМА: Глумац се храбро бори против опаке болести, ЛАВОВСКИ

Министарство спољних послова Хрватске је поводом позива Колинде Грабар Китаровић Александру Вучићу да посети ту земљу поручило да није време за посету и оптужило Србију да нарушава напоре Загреба за побољшање односа:

– Нажалост, истрајности хрватске стране у решавању отворених питања с циљем побољшања билатералних односа не придоносе поступци српске стране попут пропагандистичке и манипулативне изложбе о Јасеновцу постављене 25. јануара 2018. године у УН. Влада Хрватске је реаговала врло чврсто на такве поступке српске стране и реторику високих званичника Србије. У тој перспективи гледамо и процену правог тренутка за сусрете високих званичника – наводи се у саопштењу.

ПРОНАЂЕН ЛЕШ УМОТАН У ТЕПИХ: Изабела Тодоровић је нестала пре три месеца, сумња се да је њено тело откривено у шуми у Швајцарској

Да подсетимо, председник Вучић је јуче прихватио позив Китаровићеве за посету Хрватској и саопштио да ће отићи у Загреб 12. и 13. фебруара. Истакао је да не очекује лаке и пријатне разговоре, али да у Хрватску иде са жељом да уради нешто добро за нашу децу и за будућност.

– Какав ће резултат бити… Надам се да ћемо мало ствари померити унапред, али мислим да не можемо ни да очекујемо да буде лошије од тренутног стања, нити би требало тога да се плашимо. Сматрам да је за нашу земљу важно што смо добили позив Колинде Грабар Китаровић. Разговараћу са свим хрватским званичницима и разговараћу са представницима српског народа. Гледаћу да посетим обичне људе, Србе који живе у Хрватској – рекао је он након састанка са председником ЕП Антонијом Тајанијем.

НЕБОЈША ГЛОГОВАЦ БИО НА ПРЕГЛЕДИМА У НЕМАЧКОЈ: Стање глумца нагло се погоршало пред Нову годину

Тајани поздравио одлуку

Антонио Тајани, председник Европског парламента, поздравио је одлуку Александра Вучића да прихвати позив председнице Хрватске и посети ту земљу. Он је рекао да Вучићево прихватање позива представља показатељ добре воље да се разговара.

Како је истакао, није тренутак у којем би Срби и Хрвати требало да се „надгорњавају“ у тежини речи које ће једни против других да изговоре, да размишљају како ће српска и хрватска јавност добро да реагују ако се изговори више тешких речи или увреда.

Важно је, назначио је, да разговарамо и решавамо проблеме који постоје између две државе, и то не само по питању прошлости и различитог виђења те прошлости већ и по питању тога шта можемо да урадимо.

УЖАС У ШКОЛИ НА БАНОВОМ БРДУ: Љубоморни младић (21) избо по врату ученика (15) због бивше девојке!

– Мислим да можемо много заједничких пројеката у будућности да имамо, и да ми помогнемо Србима у Хрватској, а сигуран сам да ће то поздравити и хрватска мањина у Србији. Ми се не стидимо, већ се поносимо оним што учинимо за припаднике хрватске мањине – рекао је Вучић и истакао да ће затражити помоћ хрватских власти за оживљавање српских села у тој земљи, омогућавање елементарних услова у неким деловима где живе Срби, да могу да живе и преживе, као и решавање проблема несталих, имовине…

РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ: Подићи ћемо спомен комплекс браниоцима Београда и мајору Гавриловићу!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У Београду преминуо радник повређен у експлозији у фабрици оружја

Курти: Тачи не укида Специјални суд, већ спашава себе

ПОРОДИЦА У ШОКУ! ЖЕЛИМО ДА ЗНАМО ШТА СЕ ДОГОДИЛО: Два пута смо сахранили оца, после прве смрти ЈЕДВА СМО ГА ПРЕПОЗНАЛИ

Извор: alo.rs

Оставите коментар