Фонет
Друштво Србија

ОПРОШТАЈ МАРИЈЕ ОД СВОЈЕ ФИЛМСКЕ МАЈКЕ ЈЕЛЕНЕ: Не недостајеш ми јер си заувек ту

Риалда Кадрић Шебек је најпознатија као Марија из „Жикине династије“. У ауторском тексту за Курир она евоцира успомене на своју телевизијску мајку Јелену Жигон, која је изненада пре три дана преминула у 85. години.

– Јелена Жигон ми никад није давала савете. Можда је управо стога моје поштовање према њој и улози коју је имала у мом одрастању годинама расло, како сам промишљала значај успомена које би ми се враћале у сликама као на филмском платну.

БРУКА – Глумац Миша Јанкетић подржао Мила! Студент из ЦГ му брутално одговорио!

Јелена је умела напросто да буде. Кад смо на сету биле заједно, увек сам осећала да у Јеленином присуству имам простора. У том простору осећала сам се спокојно.

Тек ћу касније у животу схватити колико савет може да буде непријатељски чин: одузима вам право да нешто органски сазри у вама и да то сварите на свој начин. Наравно, нисам схватала шта ми је присуство Јелене Жигон значило у турбулентном пубертетском периоду кад сте у периоду између детета и девојчурка, углавном Франкенштајн у процесу.

ЗАСАД НИШТА ОД АМЕРИЧКОГ НАПАДА НА СИРИЈУ: Трамп се састао са најближим сарадницима, одлучено да се настави ПРОЦЕНА СИТУАЦИЈЕ НА ТЕРЕНУ!

Импоновало ми је што ме није третирала ни као ћерку ни као пријатељицу ни као колегиницу. Постојала је лепа асиметрија у том односу без много речи и мудровања. Ретка је способност жене и глумице да саму себе не заведе улогом мајке. Јелена није ушла у клише и у томе је снага тог женског елемента у природи са свом својом амбиваленцијом и тајном коју носи. Моја размишљања испровоцирана тим односом инспирисала су ме да тражим и препознајем женско у себи. Да будем своја и да се не жуљам по оклопима улога које намећу туђе перцепције.

ОТЕТА МЛАДА! У селу Прћиловци код Алексинца МЛАТИЛИ СЕ СЕКИРАМА И ЛОПАТАМА ЗБОГ НЕВЕСТЕ!

Посматрала сам Јеленин однос према другима. Њена је отменост и под притиском чекања, напора, умора остајала нетакнута. Своју женственост и крхкост није носила са страхом, већ с једноставношћу која не смара. Могли сте бити, дете, одрасли, животиња или човек, просјак или цар, Јелена се није губила у присуству туђих конфликата и различитости. Јако је волела животиње и питала се зашто их више нема у филмовима које смо снимали.

Могу да је испратим само с речима да ми неће недостајати, зато што је ту. Ненаметљиво као што је и живела остаје присутна и у смрти. Осећам више изазов да поштујем те једноставне чињенице живота и узмем оно што ми се даје – драгоцену успомену.

(ВИДЕО) БРИТАНСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ УПАЛИ У СИРИЈУ! Сиријци и Руси их у ТРЕН НЕУТРАЛИСАЛИ! Ово су сви детаљи акције

Хвала вам, Јелена. Идем и ја сад – да гледам ваше филмове.

Риалда Шебек

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОМПЕО: Убијена група од неколико стотина руских војника

Вучић: Србија и Француска су истински пријатељске земље

ПРОВАЉЕН! СИРИЈА ЈЕ ЗА ТРАМПА СПОРЕДНО РАТИШТЕ, ПРАВА МЕТА ЈЕ ИРАН: САД по сваку цену желе рат са Техереном!

ПОРЕД ОВИХ МАЛИШАНА ПРОЛАЗИТЕ СВАКОДНЕВНО: Само у Београду их има 2.000, њихов дом је улица, а њихове приче сламају срца

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
18°
Thu