Фото: 1tulatv.ru
Друштво

ОПРЕЗ: Провалници харају Београдом

Провалници у Београду годишње обију и до 1.500 станова, односно три, до четири дневно, а најчешћи извршиоци тих крађа су аматери - наркомани, који насумично бирају станове и то оне најмање обезбеђене, речено је агенцији Бета у МУП-у.
Фото: http://sonnikonline.club

У МУП-у наводе да најбољу заштиту од провалника без обзира на савремене технологије – видео наџор, интерфон, блиндирана врата, добар комшија и даље представља најбољу и најделотворнију заштиту када су провале у станове у питању.

– Захваљујући позиву комшија, провалници су више пута ухваћени на делу – у стану, лифту, испред зграде – рекао је шеф Одсека за сузбијање тешких крађа и крађа при Одељењу за сузбијање имовинских деликата Управе криминалистичке полиције ПУ за град Београд Угљеша Стешевић и додао да до благог повећања броја провала долази лети у време одмора.

Стешевић је навео да је један од провалника својевремено за две године провалио у 200 станова у Београду.

Из МУП-а су упозорили да се не прича свима куда и када се путује, да се такве информације не остављају на друштвеним мрежама, а ни на телефонским секретарицама. Такође, било би добро да грађани купе мале тајмере које ће поставити на лампу како би се она укључивала и када у стану нема никога.

 

 

 

Извор: Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri