Фото: Информер
Регион

ОПРЕЗ: Македонци рекетирају наше возаче на граници

Македонски полицајци на граници код Табановаца варају возаче из Србије тако што их на превару намаме у забрањену траку, па им после пишу казне.Један полицајац ми је рекао да се отвара слободна трака и да могу да прођем, али ме је неколико стотина метара дочекао други и написао ми казну 50 евра, каже Марко М. (25) из Београда.

Македонски полицајци брутално рекетирају наше возаче на српско-македонској граници код Табановаца тако што их на превару намаме у забрањену траку, па им после пишу казну 50 евра, сазнаје Информер! Што је најгоре, Македонци за лажну „казну“ не пишу никакву признаницу, већ нашим возачима кажу да одмах дају паре или да се врате у Куманово ако желе да добију потврду!

Како сазнајемо, преваранти из Табановаца углавном пикирају млађе возаче из Србије, који делују наивно и неискусно! Такође, на њиховој мети су и они који су сами у колима јер не могу да се бране у случају сукоба.

Паре у пасошу

Београђанин Марко М. (25), који је у среду по повратку са летовања из Грчке био жртва македонских полицајаца, каже да не може да верује како је насео на њихову превару.

– Стигао сам на македонско-српску границу код Табановаца, стао у колону и чекао да дођем на ред да пређем у Србију. Одједном, из супротног смера наишао је полицијски ауто македонских ознака и млађи мушкарац ми је рекао да слободно уђем у суседну, празну траку јер се наводно управо отвара. Да ствар буде још гора, екрани са сигнализацијом ниси радили и нисам могао да проверим да ли је трака заиста отворена. А и помислио сам, зашто би ме полицајац лагао?! Онако уморан једва сам чекао да пређемо границу и одмах сам кренуо… – објашњава Марко и додаје да је на самом прелазу доживео шок:

– Код кућице на прелазу нас је дочекао полицајац и одмах упозорио да смо ушли у забрањену траку и да морамо да платимо казну. Шокиран, рекао сам му да ме је његов колега упутио у ову траку, али он ми је одговорио да не зна о чему причам. Казао ми је дословце: „Одакле ти идеја да је ова трака отворена? Слушај, можеш да се вратиш у Куманово да платиш казну, а можеш и да сачекаш овде и следиш инструкције.“ Паркирао сам се са стране, када ми је два минута касније пришао трећи полицајац, рекао ми да му оставим 50 евра у пасошу поред слике и да могу да идем даље. Нисам имао снаге да се убеђујем, урадио сам како је тражио, само да што пре стигнем у Београд. Македонац је узео пасош, паре ставио у џеп, лупио печат и пожелео ми срећан пут – испричао нам је Марко и рекао да је својим очима видео да македонски полицајци на исти начин рекетирају бар још троје српских возача који су били иза њега у колони.

Фото: Информер

Озбиљна превара

Уредник емисије САТ Мирко Алвировић каже да га не чуде овакве преваре и напомиње да и међу полицајцима и цариницима очигледно има оних који покушавају да злоупотребе свој положај.

– Ово су озбиљне ствари и мислим да случај морају да испитају све надлежне институције! Највећи проблем је што на граничним прелазима сигнализација за слободне траке не ради, па возачи појма немају где да стану. Зато и долази до оваквих замки и плаћања „непостојећих“ казни. Чим је полицајац тражио да се новац стави у пасош без доказа о плаћеној казни, јасно је да ствари нису чисте – истиче Алвировић.

Са њим је сагласан и Јовица Митић из Ауто-мото савеза. Он апелује на све српске возаче да овакве или сличне ситуације одмах пријаве или српској граничној полицији или АМСС.

– Ово је скандалозно и шокиран сам да се тако нешто ради на граничним прелазима. Претпостављам да је ово нека нова замка, па зато молимо све наше туристе да сваку неправилност пријаве надлежнима – наглашава Митић.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Војска обезбеђује председника Србије у складу са законским овлашћењима

Руски авиони протекле недеље уништили више од 900 терористичких објеката у Сирији

Церска битка – стуб српског отпора у Првом светском рату

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon