Православље Србија

(ФОТО) Невреме није угрозило Хиландар, НЕБО ПОШТЕДЕЛО СРПСКУ СВЕТИЊУ!

Снажно невреме, праћено јаком кишом и грмљавином, захватило је јуче Манастир Хиландар, који том приликом није био угрожен, нити оштећен.

Услед обилних падавина које су трајале од 13.30 до 17 часова, на манастирском имању настали су велики бујични потоци, јавља hilandar.org.

ЈОРДАНКА СЕЈЕ ХИВ ПО СРБИЈИ! Полиција тражи мигранткињу која је спавала са ВИШЕ СТОТИНА ЉУДИ у Београду, Суботици и Кикинди!

Посебно је набујао хиландарски поток који је већи део године потпуно сув.

Вода се разлила на више места и на кратко прекинула пут до мора, које је удаљено око два и по километра од манастира. На том потезу се налазе Пирг Краља Милутина из 14. века, економија, виноград, винарија и стари манастир Светог Василија, који нису претрпели никакву штету.

Највећа штета је причињена путевима. На Светој Гори, као и у околини Хиландара, путеви су земљани и често се дешава да их киша делимично оштећује, па чак и на неко време учини непроходним.

КРВАВА ОСВЕТА: После 26 година откривено ко је убио Кнелета!

Последњих година је доста уложено у обнову и проширење противпожарних и саобраћајних путева на имању Хиландара, тако да су одводни канали који се редовно одржавају, у знатној мери допринели очувању саобраћајница. Одмах након првог удара бујице, део манастирске механизације је упослен на поправци штете на путевима.

НЕК СЕ СВЕ ВРАТИ ПРОТИВ БРАЗИЛА: ОВАКО НАС КРАДУ ДЕЦЕНИЈАМА!

Сам Хиландар ни у једном тренутку није био угрожен, нити је дошло до продора воде у манастир. Јучерашње невреме је појава која се готово редовно понавља у правилним размацима од десетак година и типична је за тај део Грчке.

ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ БРАНИ СРБЕ: ФИФА… Они су једни обични глупани! Упорно испадају глупи као ноћ!

Последња велика непогода ове врсте десила се 2007. Деведесетих година прошлог века такође је забележено снажно невреме након кога је израђен додатни насип са јужне стране манастирског утврђења.

У току данашњег дана, иако још има падавина, гости редовно пристижу у манастир и живот се одвија нормално. У току су припреме за свечано прослављање сутрашњег великог празника Видовдана, наводи се на сајту hilandar.org.

(ВИДЕО) Москва „гори“: Овако се српски навијачи припремају за утакмицу века!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ЈЕРЕМИЋ ВИШЕ И НЕ КРИЈЕ СА КИМ ЈЕ ПОВЕЗАН: БМW Катара пред хотелом где лидер Народне странке има промоцију

(ВИДЕО) УЖАС У ЦЕНТРУ МОСКВЕ! Гори тржни центар! Евакуација у току! Пролазници у паници!

ТЕШКА САОБРАЋАЈКА КОД НИША: Четворо повређено у чеоном судару! Комшије чуле јак ударац па истрчале напоље!

ЕСТРАДНА ЕКСПЛОЗИЈА! У телефону Дарка Костића пронађене МРАЧНЕ ТАЈНЕ ПОЗНАТИХ: Полиција открила које певачице и водитељке конзумирају НАРКОТИКЕ!

Договорен састанак Путина и Трампа, датум и место биће објављени сутра

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
22°
Sat