Printscreen
Србија Хроника

Охрабрујете предаторе да злостављају децу! Игор Јурић шокиран казном за монструма из Шида

Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић", чију је ћерку месар Драган Ђурић из Сурчина у ноћи змеђу 25. и 26. јула 2014. године отео, силовао и убио, сматра да одлука правосуђа у којој стоји да хранитељ Мирко М. који је шест година сексуално злостављао штићеницу М. В. (17) буде кажњен кућним притвором само охрабрује сексуалне предаторе да наставе да злостављају децу!

– То није добра порука за монструме који напаствују децу! Оваквим пресудама надлежни их охрабрују и подстичу да наставе са тим делима. Ако данас осудите човека који сексуално злоставља дете тиме што ће годину дана седети у кући, то значи да он на неки начин може да настави да чини слично дело. Може да их врбује путем интернета и може да настави са својим активностима и ту нема краја – каже за Српски телеграф Игор Јурић.

(ВИДЕО) СРБИЈА ВРАЋА РАДАР НА КОПАОНИК?! НАТО побеснео, плаши се да ИЗА СВЕГА СТОЈИ ПУТИН!

Он сматра да је пооштравање казни које је сада актуелно порука државе да се такве срамне ствари неће толерисати и да ће им се коначно стати на крај.

– За мене је ово још један пораз свих нас и искрено се надам да ће увођење нових, драстичнијих казни деловати обесхрабрујуће на напаснике и да им неће пасти на памет да такве ствари чине и да нам на тај начин угрожавају нашу децу – додаје Јурић.

МАРИНОС РИЦУДИС – Грк који је ОДБИО ДА БОМБАРДУЈЕ СРБИЈУ 1999. године!

Милосављевић: Држава стала на страну монструма
Адвокат Небојша Милосављевић каже за Српски телеграф да је у питању тешка злоупотреба положаја и да је судство и правосуђе у овом случају веома погрешило.

– Ово је веома блага одлука и казна од годину дана кућног затвора за овај случај је поражавајућа – каже Милосављевић.

– То не сме да буде пример другим тужиоцима. Они треба да штите законитост, нарочито када су у питању деца. Ту девојчицу нема ко да заштити осим државе, а у овом случају видимо да држава стаје на страну монструма и то треба да буде пример како тужилаштво не сме да поступа – наводи Милосављевић.

Време данас: Облачно уз смену свих могућих падавина

Пребацују лопту
У Основном суду у Шиду, као и у Општинском тужилаштву, јуче нико од надлежних није желео да коментарише случај, већ су нас упућивали са једних на друге.

– Мислим да је врло важно да јавност буде упозната и ту нема шта да се крије! Данас се на конвенцијама за људска права више на значају даје људима који нам злостављају децу него самој деци. Зашто не рећи јавно ко је одговоран и ко су ти људи? Зашто не изнети њихова имена и критиковати их пред свима јер и то може бити порука да ћеш бити јавно осрамоћен уколико тако нешто урадиш – наводи Јурић.

ДРЖАВНИ УДАР У МАКЕДОНИЈИ – ПРЕДСЕДНИК ИВАНОВ У КУЋНОМ ПРИТВОРУ: Заев глуми премијера, ВЛАСТ ПРЕУЗЕЛА АМБАСАДА САД!

Како је Српски телеграф први писао, Мирко М. се пуних шест година иживљавао над штићеницом за чију негу је и добијао новац од државе! Случај је откривен када се она пожалила запосленима у Центру за социјални рад и испричала им своју мрачну тајну. Они су потом обавестили директора, који је позвао полицију и пријавио случај, а тужилац му је одредио годину дана кућног притвора.

(ФОТО) ХРТ у „Дневнику“ пустио прилог у којем се види УСТАШКА ЗАСТАВА!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРАГЕДИЈА У НИШУ: Мајка страдала у пожару, син у тешком стању пребачен у болницу!

ПРЕМИНУЛА СРПСКА ГЛУМИЦА И ПЕВАЧИЦА: Памтићемо је по многим улогама у ДОМАЋИМ ФИЛМОВИМА!

ВЕЛИКА ДИПЛОМАТСКА ОФАНЗИВА СРБИЈЕ! Признање тзв. Косова повлаче још четири државе!

ЖЕЛЕЗЊАК: Путинова посета је сигнал Западу да одустане од уцена и притисака на Србију

Република

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
30°
Sat