Фото: osce.org
Свет

ОЕБС забринут због Трампових напада на медије

Представник ОЕБС-а за слободу медија Арлем Дезир упутио је писмо државном секретару САД Рексу Трилерсону у којем изражава забринутост због недавних изјава председника Доналда Трампа о медијима и америчке власти позива да се уздрже од напада на медије.

Трамп је на скупу у Фениксу 22. августа оптужио медије да су „потпуно неискрени“, „лажни“, „лоши“, „покварени“ те да „измишљају приче“.

„Тражим од администрације САД да се уздржи од таквих напада на медије. Изјаве предедника САД су дубоко проблематичне и могу да деградирају суштинску улогу коју медији имају у сваком демократском друштву нудећи платформу за различите гласове и позивајући владе на одговорност“, написао је Дезир, саопштава ОЕБС.

Такве изјаве, како је додао, осим што подривају кредибилитет медија поготово оне које медије означавају као „непријатеље народа“, могле би да учине новинаре још рањивијим да постану мете насиља и злостављања.

Дезир је истакао да је то нарочито забрињавајуће с обзиром на то да су САД, како је навео, дуго биле један од глобалних лидера у одбрани слободе говора и штампе.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УЗ ГРАНИЦУ СА СРБИЈОМ: Мигранти пробили полицијску баријеру, полицајци пуцали (ВИДЕО)

Русија шаље подморнице са модерним наоружањем у Медитеран

Усвојене измене Закона о пољопривредном земљишту

Оставите коментар