© Sputnik / Владимир Астапкович
Америка Свет

Одмазда за Иран? Удар Вашингтона на ЕУ „тежак“ 4 милијарде долара

Канцеларија представника Сједињених Америчких Држава у трговинским преговорима предлаже да се уведу царине на робу из Европске уније у износу од око 4 милијарде долара, наводи се у саопштењу канцеларије објављеном у понедељак. 

У документу се наводи да би ово могло да се уради као одговор на европско субвенционисање своје авио-индустрије. У прилогу ове изјаве налази се скоро 90 артикала. Међу њима су производи металуршке индустрије, неке врсте ђубрива, неколико врста сирева, свињски производи, тестенина и жестока пића.

(ФОТО) УЖАС КОД ПУМПЕ ЗМАЈ НА АУТО-ПУТУ: Леш пронађен на стази поред пута у смеру ка Београду!

МОМИР БУЛАТОВИЋ У СВОЈОЈ ИСПОВЕСТИ ГОВОРИО О СМРТИ СИНА И ЗАШТО ВОЛИ БЕОГРАД: Да је било спаса за Бошка нашли бисмо га на ВМА!

У саопштењу се прецизира да је канцеларија у априлу већ предлагала да се уведу царине на робу из Европске уније у износу од 21 милијарде долара, а нови списак представља допуну оригиналног. Према том документу, „царине би могле бити уведене у циљу заштите права Сједињених Америчких Држава у спору у оквиру Светске трговинске организације (СТО) са Европском унијом и неким њеним чланицама у вези са субвенцијама ЕУ (за производњу) великих авиона цивилне авијације“. Канцеларија је спремна да наредних месеци одржи консултације са представницима бизниса и јавности о променама на листи.

Апелационо тело СТО је прошле године потврдило одлуку панела арбитара из 2016. године да је Европска унија и њене четири државе-чланице: Француска, Немачка, Шпанија и Велика Британија, илегално субвенционисале компанију за производњу авиона „Ербас“. Овај спор у Светској трговинској организацији између САД и ЕУ траје од 2004.године.

ПАКЛЕНИ ПЛАН: Тачи преко терориста ОВПМБ напада југ Србије! 40.000 џихадиста чека наређење за напад!

(ВИДЕО) ОН ЈЕ БИО ЛУЂИ И ОД КНЕЛЕТА! Пирке је можда и НАЈОПАСНИЈИ момак БГ подземља, О ЊЕМУ НИКО НИШТА НЕ ЗНА!

Нове мере САД уследиле су само четири дана након старта договора европских земаља (Немачке, Велике Британије и Француске) да се заобиђе систем СВИФТ плаћања Ирану за храну и лекове.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ФИЛМСКА ПЉАЧКА У САРАЈЕВУ: Лопови на мотоциклу покупили плен из златаре и побегли, све је било ГОТОВО ЗА НЕКОЛИКО МИНУТА!

Никола Шаиновић: Момир је себи подигао споменик доброте

Опет на ивици рата: У Донбасу уздрман мир због погибије лекара

(ВИДЕО) ДОСАД НЕВИЂЕНИ СНИМАК ЈЕЗИВЕ ТРАГЕДИЈЕ У ЂЕНОВИ: Камиони и аутомобили лете право у смрт! У рушењу моста страдало је 43 људи и деце!

rs.sputniknews.com

Оставите коментар