Шешељ против Хага (Фото: Јутјуб/ Правда)
Политика Србија

ОДГОВОР ХАГА: Нема жалбе за Шешеља

Војислав Шешељ нема могућност никакве жалбе на пресуду коју му је изрекло Апелационо веће Механизма за кривичне судове у Хагу, јер је она правоснажна и тиме је предмет окончан. Постоји једино могућност да у складу са правилом 146 Правилника о поступку и доказима поднесе захтев за преиспитивање те правоснажне пресуде, и то само у случају да се открије нова чињеница. Овако, из суда у Хагу, одговарају на најаву лидера СРС да ће тражити од Механизма да му омогући жалбу у трећем степену или поновљено суђење.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО 18+) СМРТ УЖИВО! ВОЗАЧ МИНИБУСА НА ФЕЈСБУКУ ПРЕНОСИО КАКО НА ЊЕГА НАЛЕЋЕ КАМОН: 9 Румуна погинуло у директном судару у Мађарској! Људи здробљени, делови возила и тела разбацани по путу!

– Према прописима, преиспитивање правоснажне пресуде може се тражити само ако се открије нова чињеница која у време претресног и жалбеног поступка није била позната страни која подноси тај захтев – објашњавају у Механизму.

СКАНДАЛ! ЕРИН СИН ТУКАО ЖЕНУ! Ојданић: Обоје сам их избацио из куће! ЈЕЛЕНА ГА ЗАТЕКЛА СА ДРУГОМ, ПА НАСТАО ХАОС!

– Важно је да та чињеница није раније могла бити откривена ни уз дужну ревност. Такође је битно да је она могла бити одлучујући фактор за доношење одлуке судског већа.

ПЕВАЧ ЗА КОЈИМ СУ ЖЕНЕ ЛУДЕЛЕ ОТКРИО ДЕТАЉ ИЗ ПРОШЛОСТИ: Она је била његова највећа љубав, па је сазнао ово и доживео ШОК!

Када у суд стигне захтев за преиспитивање пресуде, председник Теодор Мерон одређује веће које чини исти број судија колико их је било у већу које је и донело пресуду. Уколико је то могуће, именоваће се исте судије из првобитног састава већа.

АЛБАНКА КОЈА ЈЕ ПОЛУГОЛА СКРНАВИЛА СРПСКУ ЦРКВУ пева химну Мундијала

Оне ће онда на основу достављених чињеница и аргумената одлучити да ли ће уопште прихватити или одбити захтев да преиспитају правоснажну пресуду.

ВОЛЕО бих да сам… ЖАО ми је што нисам… ЕВО ЗА ЧИМЕ људи најчешће жале на САМРТИ

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Додик открива: Ево о чему ћу у петак разговарати с Путином

СИ ПОРУЧИО ВУЧИЋУ: Наше партнерство је све чвршће – ЈАЧАЋЕМО И ВОЈНУ И ЕКОНОМСКУ САРАДЊУ!

(ФОТО) ЈЕ*АТ ЋЕМО СРПСКУ ДЕЦУ: У Ђакову осванули ЈЕЗИВИ УСТАШКИ ГРАФИТИ против Срба!

(ВИДЕО ТАЈСОН ЈЕ ПОСУМЊАО ДА ГА ЖЕНА ВАРА СА ТРАМПОМ: Чувени боксер је тада сео у свој ауто и урадио нешто потпуно сулудо

Извор: Вечерње новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Thu
28°
Fri
16°
Sat
20°
Sun