Србија

Одговор Арно Гујона на напад са америчке Н1

Јуче током мог гостовања на телевизији Н1 више пута сам нападан у вези са мојим политичким ставовима. Пошто медији почињу да говоре о томе, ево мог одговора:

(ВИДЕО) ВАТРЕНИ ОБРАЧУН НА КАРАБУРМИ: У пуцњави испред кладионице младић рањен у обе ноге!

Почетком недеље, звала ме је редакција телевизије Н1 да гостујем у емсији „Нови Дан“ у петак 01. децембра. Рекли су ми да желе да разговарамо о мом хуманитарном раду и да најавимо на крају трибину коју ћу одржати на факултету политичких наука. Био сам пресрећан што ћу коначно имати прилику да говорим о својим хуманитарним акцијама на Н1, пошто ме до тада нису ни једном позвали да гостујем. Такође ме је радовала чињеница што ћу моћи да објасним гледаоцима телевизије Н1 у каквој нехуманој ситуацији се налазе Срби на Косову и Метохији, пошто се на том каналу ретко говори о томе. Међутим, о томе скоро да није било речи. О мом 13 годишњем раду смо причали само 3 минута. О хуманитарној ситуацији у енклавама ни минут.

СКАНДАЛ: Америчка ТВ Н1 напала француског хуманитарца који помаже Србима на КиМ

Остатак времена сам морао да одговарам на нападе новинарке која је покушавала да ме дестабилизује. Питала ме је ког сам политичког опредељења, покушала да оцрни мене и мој рад повезујући ме са идентитарцима у Француској и са националистима у Србији, пошто сам учествовао на видовданском маршу 2009. кад сам 15 дана ишао пешке од Београда до Газиместана. Искористила је и аргумент да је један националистички покрет окачио моју слику на свом сајту. Очигледно је да су се пажљиво припремили за те нападе и да су имали намеру да ме демонизују како би ме приказали као лошег момка. Пошто нису успели у томе, онда су цензурисали интервју и нису га објавили на свом сајту.

(ВИДЕО) СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ ЗАШТО ЈЕ ТИТАНИК МОРАО ДА НЕСТАНЕ: Потапање брода омогућило је формирање једне моћне институције

Данас се осећам повређено и мислим да то нисам заслужио. А што се тиче питања о Блоку идентитараца у Француској, то питање ме је вратило скоро 10 година уназад. Тај покрет чији сам био члан више и не посотоји, није био ни у левици ни у десници, залагао се за чрвсту миграциону политику и био је проевропски оријентисан. Био је и једини покрет такве врсте који је био проспрски оријентисан по питању Косова и то ми се много свидело. Одавно сам га напустио како бих се у потпуности посветио свом хуманитарном раду.

(ФОТО) НАЈМИСТЕРИОЗНИЈЕ ЦРКВЕ БАЛКАНА: Остаци моћне државе од ПРЕ НЕМАЊИЋА који данас ЗБУЊУЈУ И ИСТОРИЧАРЕ

У Француској сам морао често да се правдам због помоћи коју пружамо Србима на Косову, али искрено нисам очекивао да ћу то морати да урадим и у Београду.

Оно што радимо већ 13 година је аполитички. Наш хуманитарни рад окупља људе са различитих хоризоната који мисле различито о политици али су уједињени преко наше хуманитарне организације у помагању српским енклавама на Косову. Ја се не бавим политиком већ хуманитарним радом, и зато сам успео да окупим око себе 12 000 донатора из целе Француске. Сигуран сам да је и то разлог зашто ме многи у Србији цене и подржавају, без обзира на то да ли припадају „грађанској Србији“, „националној Србији“, или немају политичког опреденљења. Ове политичке поделе ме не занимају. Косово не треба да нас дели него да нас окупи. Реновирање школа, изградња фарми, дељење помоћи деци су нешто конкретно и позитивно и нико не може да буде против тога.

ОВАКО САДА У СРПСКИМ ЗАТВОРИМА КАЖЊАВАЈУ ЦИНКАРОШЕ: Ножеви отишли у историју, повреде се наносе нечим много бруталнијим

Упркос том непријатном нападу, покушавам да се концентришем сада на наше наредне акције. Тренунто приводимо крају реновирање 4 школе за које смо дали 100 000€, завршавамо изградњу фарме за тов свиња код Новог Брда (износ наше донације је 150 000€) и припремам наш божићни конвој који креће из Француске за неколико недеља. Биће то наш 43. хуманитарни конвој од 2004. године. Једно је сигурно: наставићу да будем уз Србе на Косову и Метохији и нећу посустати.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) НАЈВЕЋИ МОНСТРУМИ КОЈЕ СРБИЈА ПАМТИ: Ово су најјезивије убице деце за које Србија зна!

Суманута идеја Јанковића: Хтео од Вучића да тражи премијерско место, а Шутановцу нудио да буде министар полиције

ОСТАВИЛА ТЕЛЕФОН И ПАСОШ НА ТРАФИЦИ, РЕКЛА „УЗЕЋЕ ОВО НЕКО“, ПА НЕСТАЛА БЕЗ ТРАГА: Ни 2 године касније нико не зна где је Краљевчанка Биљана

НОВИ ШОК У ХАГУ! У ПРАЉКОВОЈ ЋЕЛИЈИ ПРОНАЂЕНА МИСТЕРИОЗНА КОВЕРТА: Пре самоубиства оставио још једно писмо, ево за кога!

СВИРЕП ЗЛОЧИН КОД СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ: Проститутка удавила тетку због новца

Извор: nacionalist.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon