Printscreen
Политика Србија

ОДБРАНА РАТКА МЛАДИЋА ХИТНО УПОЗОРИЛА: Закрчено му 50 одсто крвних судова мозга, прете му ШЛОГ и НОВИ ИНФАРКТ! ШЕВЕНИНГЕН: „Има аритмије, али му не шкоде!“

Одбрана Ратка Младића, првостепено осуђеног на доживотни затвор, упозорила је тзв. Механизам у Хагу да код Младића постоји велики ризик од нових можданих и срчаних напада

УЖАС НА ПАНЧЕВЦУ: Мушкарац на амбисом прети да ће ИЗВРШИТИ САМОУБИСТВО!

Позивајући се на налазе лекара, његов бранилац Бранко Лукић је на редовној конференцији о стању у поступку у Хагу као главне проблеме навео да је „калцификовано више од 50 одсто Младићевог мозга“, на којем су лекари уочили и „дегенеративне промене“.

Од многих болести Младића, Лукић је у судници навео још кардиоваскуларне тегобе.

Бранилац је казао да је Младић имао срчани удар 2013. године у хашком притвору.

УХАПШЕН КОЉАЧ СРБА! Шиптар осумњичен за ратне злочине над цивилима у Урошевцу пао на Брњаку!

Медицинско особље у притвору у Шевенингену регистровало је да Младић често пати од срчане аритмије, али да то не може нанети штету његовом здрављу. Адвокат Лукић је прокоментарисао да „нешкодљива срчана аритмија“ не постоји ни у медицинској теорији, ни у пракси.

Он је најавио да ће одбрана тражити ревизију целокупне Младићеве медицинске документације. Младић (77) није говорио током заседања у петак. Био је кратко подшишан и обучен у сиво одело и светлу кошуљу с плавом краватом.

Син генерала Младића, Дарко Младић рекао је Срни да Механизам још није донео одлуку поводом ранијег поднеска одбране у вези са захтевом за привремено пуштање на слободу ради лечења.

„ДЕЛИЈЕ“ ЗАПАЛИЛЕ ЗАСТАВУ ТЗВ. КОСОВА! Врела атмосфера у „Пиониру“ и јака порука Црној Гори

– Фактички, ми смо поновили наш захтев у вези са здрављем и упозорили на проблеме, јер смо сада опет са закашњењем од њихове медицинске службе добили документацију за коју нисмо сигурни да је комплетна. С тим да је замерка да медицинску документацију не добијамо у одговарајућем року и да је очигледно непотпуна. Резултате ултразвука добили смо са кашњењем од неколико месеци – навео је Дарко Младић.

Представник хашког тужилаштва замолио је жалбено веће за више информација о томе када ће бити усмена расправа о жалбама које су на првостепену пресуду уложиле и одбрана и оптужба.

Судија Приска Матимба Нијамбе (Присца Нyамбе), која ће председавати жалбеним већем, одговорила је да ће стране у поступку о томе „бити обавештене на време“.

Бесни глобални трговински рат: И Индија уводи тарифе Америци!

Првостепено веће Хашког трибунала је, 22. новембра 2017, генерала Младића осудило на доживотни затвор. На ту пресуду жалбу је уложила одбрана. Тужилаштво се жалило на део пресуде којом је Трибунал ослободио Младића оптужбе за наводни геноцид у још шест општина у БиХ.

Жалбени поступак је у току. По речима судије Нијамбе, пред већем је пет поднесака одбране и оптужбе. У следећој фази поступка браниоци и тужиоци ће жалбе усмено образложити пред апелационим већа судског Механизма у Хагу – правног наследника Хашког трибунала.

ДРАМА У ПРИХВАТНОМ ЦЕНТРУ КОД КИКИНДЕ: Ухапшен мигрант због покушаја убиства

„Муж није хтео да је провоза јер јој је објаснио да је мотор покварен, али она је ипак наговорила брата“: Сведочење свекра недавно страдале мајке (15)

(ФОТО) Заветници помажу породицама угроженим у поплавама

Сећање на Сутјеску: Епска битка између 120.000 нациста и 22.000 партизана

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ БИО ЧЕРНОБИЉ ПРЕ ЧЕРНОБИЉА: Совјети више од 30 година крили разорну нуклеарну катастрофу, била је то највећа тајна СССР-а! 300.000 људи било на удару!

САХРАЊЕН СУРЧИНАЦ КОЈИ ЈЕ ПУЦАО У СЕБЕ И ЖЕНУ! Породица и пријатељи открили шта га је навело на крвопролиће у којем је ранио жену, а себе убио!

(ФОТО) НАЈЈЕЗИВИЈЕ ГРОБЉЕ ИКАДА Купачи затекли застрашујући призор! Ову сцену никада неће ИЗБИТИ из глава!

Ђукановић (СНС): Милу и његовој камарили забранити улазак у Србију!

(ФОТО) КОД БОСАНСКОГ ПЕТРОВЦА ПРОНАШЛИ ЈЕДНУ ОД НАЈСТАРИЈИХ ПЕЋИНА У ЕВРОПИ: Нико досад није крочио унутра, а ево шта су све тамо затекли

Руски амбасадор открива шта је потребно за побољшање односа са САД

Извор: RTRS

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
27°
Tue