Спорт

Одбио милион долара због Србије: Отаџбина је светиња…

Након сребра на европском првенству у фудбалу за младе, тадашања државна заједница Србије и Црне Горе је 2004. године на олимпијске игре у Атини долазила као велики фаворит, можда и за најсјајније одличје. Од оптимистичних процена букмејкера који су нас сврставали у сам врх, до момента када се водимо као потпуно аутсајдери и туристи на озбиљном турниру, прошло је свега пар недеља: највећи број узданице те селекције, просто је, под различитим изговорима, одбио да наступи за државни грб.

(ВИДЕО) ЏИНОВСКИ КИНЕСКИ САТЕЛИТ ЈУРИ КА ЗЕМЉИ! Свемирска станица од 9 тона НЕКОНТРОЛИСАНО ПАДА, ево који су градови најугроженији!

Неки су били „повређени“, неки заиста повређени, појединци су схватили да су им двогодишњи уговори са клубовима битнији од доживотног са отаџбином, а одређене звезде су просто закључиле да им је лепше хватати спонзоруше по сепареима престоничких клубова него да се презнојавају у Атини.

Тек, од 24 сребрна момка који су лето пре тога окачили сребро око врата, свега 5 их је ишло у Атину – међу тих пет био је и Никола Милојевић, тада голман Хајдука из Куле. Милојевићев је, случај, међутим, специфичан.

(ВИДЕО) КОНАЧНО ОТКРИВЕНА ИСТИНА О ЧУДОВИШТУ ИЗ ЛОХ НЕСА: Прича је настала пре 85 година, а један човек зна све детаље!

Наиме, у провинцијском клубу, тада практично приватном власништву тајкуна Николе Џомбе, плате су стизале у виду прасетине, беда је била обавеза сваког појединца, а многи од њих су играли у полуробовском статусу. Баш тада, јавила се ФК Москва, тада са европским амбицијама – и рекла, Никола, требаш нам. Одлично, одговорио је Милојевић, задовољан милионском понудом – тачно је толико износила. Милион долара за комплетан уговор.

СТРАВИЧАН ПЛАН ЗА БРИСАЊЕ ЕНКЛАВА! Вучић: Хоће да нам отму север Косова! У Новом Брду већ за годину дана имају већину!
Али, видиш, додали су Руси, због различитог календара, потребан си нам одмах, заборави Олимпијаду и репрезентацију. Е, видите, браћо Руси, онда ништа, гледамо се у неком другом филму, одговорио је Милојевић.

Стао је на гол Ц репрезентације, свестан бламаже која му предстоји и свестан пропуштене животне прилике: у три утакмице, примио је 14 голова, био међународна спрдња заједно са тим једва састављеним тимом и завршио на последњем месту у групи.

ЈОШ ЈЕДАН НАТО УДАР НА СРБИЈУ: Западна алијанса скупља ЈМБГ и отиске прстију грађана Србије!

После Олиимпијаде, Милојевића није чекала никаква награда. Није га чекало ни хвала. Ни тапшање по рамену. У разговору са потписником ових редова, упућеним у сва тадашња дешавања, само је кратко, са осмехом одговорио: То ми је била обавеза, другачије није могло.

(ВИДЕО) ПОДГОРИЦА ПОД БЛОКАДОМ: Убијени Шаковић и Јовановић, убица у бекству
Никола никада више није бранио за репрезентацију, али га је фудбалски пут одвео у Португал, где се добро показао и материјално обезбедио. При последњем сусрету, пре пар година, подсетио сам га на ову епизоду. Остарио је, променио се, сазрео, али је остао тај дечачки осмех. И исти одговор.

ПОТРЕСНО! МАРИНА ТУЦАКОВИЋ: Најрадије бих умрла! Али морам да живим због сина

То ми је била обавеза, другачије није могло. И опет бих исто. Нека овај текст, Николи, националном светионику, заборављеном као што је и много светионика пре њега, буде то тапшање по рамену, које је изостало, а није смело. Хвала, брате!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вулин: Јака Србија, јака војска

РУСИ УЗВРАЋАЈУ УДАРАЦ: Москва забранила улазак у земљу хрватском дипломати!

Ево зашто Лондон крије информације о Скрипаљу

(ВИДЕО) ПИЛОТ НИЈЕ МОГАО ДА ВЕРУЈЕ: Телефоном снимио два НЛО-а како пролећу на само пар метара испред његовог авиона!

Извор националист.рс

Оставите коментар