Printscreen
Србија Хроника

ОД СИТНОГ ЛОПОВА ДО ПЛАЋЕНОГ УБИЦЕ: Ево ко је Чаба Дер који је синоћ ухапшен! Детаљи из дебелог досијеа овог хладнокрвног плаћеника ШОКИРАЛИ СУ СРБИЈУ!

Чаба Дер (38), осумњичен да је 5. јануара ове године усред белог дана на Бановом брду убио Небојшу Марковића ухапшен је у Чешкој.

Република Србија ће затражити екстрадицију осумњиченог како би, за кривично дело за које се сумњичи, био процесуиран у нашој земљи.

Јавност у Србији је била шокирана бруталном ликвидацијом коју је извео на Бановом брду, када је без маске и с осмехом на лицу, пришао Небојши Марковићу у улици Рајка од Расине у Београду и испалио у њега више хитаца.

МИЛИЦА ЗАВЕТНИЦА: Пантићу, једини Србин који личи на усташу си ти и теби слични!

Након тога, мирно се вратио у аутомобил, којим га је саучесник довезао и од тада му се губио сваки траг до синоћ.

Подсетимо, Чаба Дер (38) из Чантавира, код Суботице, прво је био ситан лопов, кога су у Казнено поправном заводу Сремска Митровица, преобразили у плаћеног убицу. Он је у Новом Саду, у кафани на Тргу младенаца, пред десетином гостију из пиштоља 2004.године усмртио Бранислава Јелачића, а са лица места побегао бициклом.

Исте ноћи новосадска криминалистичка полиција ухапсила је подстрекивача на убиство – сада покојног Војислава Шкрбића, а пар седмица касније и Чабу Дера.

PRINTSCREEN

Приликом убиства Дера је био маскиран, а када је бежао пао је са бицикла и ударио у паркирани аутомобил. Тада су изоловане микрочестице, које су се поклопиле са поцепаним тренеркама, пронађеним код Шкрбића.

Вучић: Албанци чекају повољан тренутак за напад на север

Како је тада на конференцији за штампу изјавио Саша Барјактаровић, шеф новосадске криминалистичке полиције, “сјајан оперативан рад експресно је резултирао хапшењем налогодавца и директног извршиоца бруталне ликвидације Јелачића”.

Осуђен на 15 година

Дер је већ робијао због убиства. Након што је тадашњи Врховни суд Србије два пута укидао пресуде а суђење кретало из почетка, средином априла 2009. године у Окружном суду у Новом Саду трећи пут изречена је пресуда за убиство из 11. маја 2004. године у новосадском ресторану „Марина” у центру града. Чаба Дер из Чантавира, код Суботице, означен као убица Бранислава Јелачића, осуђен је на јединствену казну од 15 година затвора, а Војислав Шкрбић из Каћа, окривљен да је Дера на убиство подстакао, на 11 година.

Деру је одмерено 12 година за убиство Јелачића, а пет за покушај убиства Драгана Војновића, па му је спајањем одмерена петнаестогодишња робија.

УХАПШЕН ЧАБА ДЕР: Ево где се крио БРУТАЛНИ убица са Бановог брда! СРБИЈА ЋЕ ТРАЖИТИ ИЗРУЧЕЊЕ!

Да подсетимо, након првог главног претреса Кривично веће Окружног суда у Новом Саду је у октобру 2005. године Чабу Дера осудило на 15 година затвора за убиство Јелачића, као и за покушај убиства Драгана Војновића на
обали Дунава. Шкрбић је тада осуђен на 13 година затвора због подстрекавања на Јелачићево убиство из освете.

Врховни суд је ту пресуду поништио и наложио понављање поступка. Након новог суђења, Кривично веће новосадског Окружног суда је Дера осудило на 14 година затвора, а Шкрбића на 13.

У обе пресуде тада је наведено да је Дер у Јелачића те вечери испалио четири хица из пиштоља. У ресторан је ушао маскиран брадом коју му је претходно дао Шкрбић. На себи је имао и његову тренерку. Пришао је Јелачићу, који је седео за столом у близини шанка, из плаве кесе извадио пиштољ и пуцао. После тога је изашао и побегао бициклом. По тим пресудама, Шкрбић је у марту и априлу 2004. године подстрекавао Дера на то да убије Јелачића, обећавши му за то новац.

(ВИДЕО) МИЛОЈКО ОТКАЗАО ГОВОР У АРАНЂЕЛОВЦУ! ЧЕКАЛИ ГА, А ОН ПОБЕГАО!

politie.nl

Изашао пре годину дана из затвора

Чаба Дер је у одбрани навео да га је Јелачић ангажовао да „одради неки посао”. Како је тада рекао, Јелачић је потом одбијао да га исплати и чак је почео да му прети. Због тога, односно из страха за сопствену безбедност, одлучио је да га убије.

ЛЕТЕЛО ПЕРЈЕ У ПРИШТИНИ: Тачи и Харадинај се свађали ко две бабе пред Американцима?!

Шкрбић је, по пресуди, подстрекао Дера да убије Јелачића, члана „Фирме”, чији су га припадници дуже пратили и нападали.

Када је Дер пристао, Шкрбић му је набавио прибор за маскирање – вештачку браду – и дао му доњи део тренерке. Дер је 11. маја 2004. око 22.40 часова, маскиран брадом, шеширом и наочарима, ушао у ресторан „Марина” на Тргу
младенаца у Новом Саду и пуцао у Јелачића. Испалио је четири метка, а затим је побегао бициклом.

– Из затвора је изашао пре око годину дана. Привођен је у Републику Српску, а умешан је још у неке ликвидације у регион – каже наш извор.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВОЗИО КОЛА СА ЛАЖНИМ ТАБЛИЦАМА: Против возача из Сремских Карловаца поднета кривична пријава

ПОБЕДИЛА У КВАЛИФИКАЦИЈАМА: Амела Терзић у финалу Европског првенства

Зашто Срби морају на војничку обуку

ШОК У РЕГИОНУ – МИРКО ФИЛИПОВИЋ ПРЕКИНУО КАРИЈЕРУ! Хрватски борац добио МОЖДАНИ УДАР, а предстоји му прави ПАКАО!

kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
30°
Sat
28°
Sun
27°
Mon
28°
Tue