ria.ru
Блиски исток Свет

Од напада коалиције, на челу са САД, страдају СТОТИНЕ ЦИВИЛА!

ВАШИНГТОН, 4. август - Од почетка операције против групе ,,Исламска држава" у Сирији и Ираку због удара коалиције, на челу са САД, погинула су најмање 624 цивила.

,,На основу расположивих информација, заједнички штаб операције (против ИСИС-а) сматра да је, вероватно, најмање 624 цивила ненамерно убијено у нападима коалиције од почетка операције“ – наводи се у саопштењу коалиције.

При томе се наводи да је процена броја жртава спроведена у јуну. Сада коалиција наставља да испитује 424 извештаја о цивилним жртвама. Раније су локалне власти и независни посматрачи често напомињали да су такве процене јако умањене. На пример, власти Мосула су известиле да је само 17. марта од погрешних коалиционих ваздушних удара убијено више од стотину цивила.

Крајем јуна, као резултат једног ваздушног напада коалиције коју предводи САД, у граду Ал-Мајадин и селу Ал-Дебљан убијено је 90 цивила, укључујући жене и децу. Дамаск је оштро протестовао, тражећи од УН да осуди ове акције.

Коалиција обавља војне операције против милитаната ИСИС-а од августа 2014. године. Притом она делује у Сирији без сагласности и координације са званичним Дамаском.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Европска унија проширила антируске санкције, ево због чега

Напето између Кине и Индије, кинеска војска извела маневре на Тибету

ИНЦИДЕНТ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Муслимани се клањали упркос забрани полиције

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat