Друштво Србија

ОД КАЛЕМЕГДАНА ДО НОВОГ БЕОГРАДА ЗА ПЕТ МИНУТА: Обезбеђен новац за изградњу гондоле!

Београдска гондола почиње да се гради следеће године, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали.

Према нацрту републичког буџета за 2018. годину, за овај пројекат издвојено је 360 милиона динара. Истим документом, планира се да 2019. из своје касе Србија издвоји 840 милиона.

(ВИДЕО) ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА: Када се повукла вода из језера, појавило се стотину скелета и откривена је страшна прича стара више од 2.000 година!

Град Београд је у обавези да обезбеди око 600 милиона. Ваздушно повезивање Калемегдана и Ушћа коштаће укупно 1,8 милијарди динара.

Према договору, Република ће учествовати са две трећине вредности инвестиције. Куповина капсула и изградња инфраструктуре финансираће се преко Министарства трговине, туризма, телекомуникација, а спроводиће је предузеће „Скијалишта Србије“.

– Град ће наредне године у буџету резервисати 600 милиона за овај пројекат. Он је веома важан за развој престонице. Сада смо финансијски стабилни и зато моземо да инвестирамо у овакве ствари. Захваљујем се министру Расиму Љајићу који нас је подржао – рекао је Мали за Вечерње новости.

(ВИДЕО) ОВАЈ ГРАД НЕСТАО ЈЕ ПОД ВОДОМ ПРЕ 1.700 ГОДИНА: Рониоци су га пронашли и наишли на нешто невероватно!

Ваздушни трамвај превозиће путнике линијом дугачком тачно километар. На Старом граду, станица ће се налазити у близини пристаништа и „Бетон хале“, а на новобеоградској код места где је сада скејт парк.

Интересантно, стартна позиција на Ушћу била би постављена на 75 метара надморске висине. Док би станица код Калемегдана била на висини 106 метара.

Гондола ће превозити 3.000 особа на сат у оба смера брзином од двадесетак километара на час. Време путовања са једне стране реке на другу износило би свега пет минута. Жичара би имала тридесетак кабина. У свакој од њих могло би да седи између 10 и 35 путника. Превоз бицикла и приступ особама са инвалидитетом такође ће бити омогућени.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ДВЕ КУЋЕ ЗАВИЈЕНЕ У ЦРНО: Објавили на Инстаграму како јуре 200 на сат, а онда се закуцали у бетонску ограду!

Како наводи градоначелник Мали, гондола је атрактиван вид јавног превоза.
– Утицаће на туризам. Од израде и спровођења овог плана очекују се позитивни ефекти и са саобраћајног аспекта. Унапредиће се безбедност, комфор за пешаке и бициклисте. Смањиће се емисија штетних гасова – закључује први човек престонице.

(ВИДЕО) ХОРОР! ДОВЕЛИ ЛАВА И БЕБУ У ПРОГРАМ УЖИВО: Можете само да замислите како се то завршило!

Подсећамо, идеја о изградњи београдске гондоле датира још од 1922. године. У Архиву је сачуван нацрт „Грађевинско-техничког предузећа Шумадија“, које је осмислило повезивање Београда и Земуна жичаром. Истовремено је понуђен још један пројекат, који је предложила загребачка фирма „Чавлина и Сладољев“, а његова траса била је земишљена од Калемегдана, преко Великог ратног острва до Земуна. Оба су била прескупа, па се одустало.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ово је највећа претња за Србију: Генерал Диковић најавио формирање ПОСЕБНЕ ЈЕДИНИЦЕ СПЕЦИЈАЛАЦА

ГУЈОН: Сад и Албанци прете ДА ЋЕ МИ ПУЦАТИ У ГЛАВУ – плашим се за своју породицу!

Објављена „Топ листа хашких лобиста“, на њему ДС, Чедомир Јовановић, Вук Драшковић…

Ко су албанска браћа коју је Дачић затекао у Белој кући?!

Извор: Информер/Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu