Printscreen
Друштво Србија

Од данас ВАЖЕ НОВА ПРАВИЛА, ВОЗАЧИ НЕГОДУЈУ КАО НИКАДА ДО САДА: Следе огромни трошкови за све!

У полицији су потврдили да трајне потврде о регистрацији престају да важе данас.

МИЛО ИЗДАО СРБЕ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ КОЈИ СУ СЕ БОРИЛИ ЗА КОСОВО! Војници који су бранили народ од НАТО агресије иду на Тачијев суд! Постигнут договор!

Од данас престаје да важи трајна регистрација за мопеде. Након тог датума, сви ће морати да имају стандардну регистрацију и да је обнављају сваке године.

На улицама и даље могу да се виде скутери са новим и старим, тј. трајним таблицама. Пре неколико година измењен је Закон о безбедности саобраћаја, али није донет поџаконски акт у вези техничких прегледа, па је мопедима са трајном регистрацијом остављена могућност да задрже тај статус уколико не дође до промене власника.

Шта се крије иза СТРОГО ЧУВАНЕ ТАЈНЕ на Космету! Лазански открива зашто се убијају војници Кфора! Број самоубистава строго чувана тајна

Дакле, мопеди већ дуго не могу да добију трајну регистрацију, али они који су је имали, могли су да је задрже. Све до априла 2019. године. Наиме, у априлу прошле године ступио је на снагу измењен Закон о безбедности саобраћаја, па је власницима мопеда са трајном регистрацијом остављено годину дана да узму нове таблице, тј. да обаве стандардну регистрацију. Добијају нову саобраћајну дозволу, нове регистарске таблице и регистрациону налепницу.

ПРОБЛЕМИ КОД ПРЕРЕГИСТРАЦИЈЕ

ПОЛИТИКА, ПА БРАК! ЦРНОГОРСКА ПОСЛАНИЦА ТРАЖИ ОСТАВКУ СВОГ МУЖА: Ја одговарам грађанима, а не супругу! Драгиња одушевила регион! А ШТА КАЖЕ МУЖ?!

Регистрација се продужава сваке године, а важе иста правила као за аутомобиле. Све мора да буде исправно и без измена или додатака када су у питању светла, седишта, управљач и други делови. Проблеме код „пререгистрације“ имаће многи власници мопеда који немају сву документацију или им је максимална брзина већа од 45 км/х.

По законској дефиницији мопед је моторно возило са два точка чија највећа конструктивна брзина, без обзира на начин преноса, не прелази 45 км/х, при чему радна запремина мотора, када возило има мотор са унутрашњим сагоревањем не прелази 50 цм3, или са мотором чија највећа трајна номинална снага не прелази 4 кЊ када возило има електрични погон“.

ШИПТАРИ ПЛАТИЛИ СУПРУЗИ ТОНИЈА БЛЕРА ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА! Откривена СТРОГО ЧУВАНА ТАЈНА, заједнички циљ је – УДАРИТИ НА СРБИЈУ!

Дакле, ако у документацији пише да је максимална брзина 48 км/х, мораће да се региструје као мотоцикл, што значи да је за његову вожњу неопходна најмање А1 категорија. Та 3 км/х разлике у пракси не значе ништа, али закон је јасно направио поделу.

ТЕШКА НОЋ НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА: Троје мртвих и више повређених особа у САОБРАЋАЈНИМ НЕСРЕЋАМА!

ВЕЋИ ТРОШКОВИ ВЛАСНИКА ТОМОС-А

Проблеме ће имати многи власници Томос мотоцикала (АПН, АТX…) пошто им је максимална брзина преко 45 км/х. Имаће осетно веће трошкове – скупља регистрација него за мопед и то сваке године, плус евентуално полагање за А1 категорију. Уколико неко нема документацију о техничким карактеристикама, а сигуран је да максимална брзина није већа од 45 км/х, може на одређеним техничким прегледима да обави тестирање и добије потврду.

ДЕТАЉИ СТРАВИЧНОГ ПОРОДИЧНОГ ЗЛОЧИНА У УЖИЦУ: Било им је сумњиво што није ушла у такси, а онда су ушли у зграду и затекли ЈЕЗИВ ПРИЗОР

Укида се трајна регистрација и за радне машине, мотокултиваторе и тракторе. Њихове потврде о регистрацији престају данас да важе. У полицији су потврдили да трајне потврде о регистрацији престају да важе данас.

ХОРОР У УЖИЧКОЈ БОЛНИЦИ: Човека с преломом лобање истерали из болнице, ТРИ ДАНА НАКОН ТОГА УМРО! Породица у шоку!

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, до 7. априла ће спроводити акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на контролу брзине кретања возила. Акција је почела 1. априла на свим важним путним правцима у 29 држава које су чланице организације ТИСПОЛ (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОВА ДЕЦА СУ ПОНОС СРБИЈЕ: Ђаци на Златибору НАШЛИ НОВЧАНИК СА 3.800 ЕВРА и вратили власнику, а нису хтели чак ни награду!

БЕСРАМНИ ХУЛИГАН УНИШТАВАО СОПСТВЕНИ ГРАД! Полиција у Јагодини ухапсила тинејџера због варварског понашања!

О ОВОМЕ СЕ ЋУТИ: Смртоносна прашина којом Америка загађује свет

МИСТЕРИЈА СЕ НАСТАВЉА: Полиција није потврдила да је Наташа која је нестала у Бечу нађена! Породица у агонији, чекају вести!

Srbija Danas/Telegraf

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
30°
Sat
28°
Sun
27°
Mon
28°
Tue