Друштво Србија

ОД АПРИЛА СТРОЖЕ КАЗНЕ: За дете у крилу 30 дана робије! ОВО СУ СВЕ ИЗМЕНЕ!

Затвор за вожњу малишана на предњем седишту могу да зараде и возач и сувозач уколико се не извуку с новчаном казном, која може износити и до 120.000 динара.

Ако возач превози дете у крилу, мораће да плати од 100.000 до 120.000 динара, или чак заглави затвор од најмање 15 дана, а уколико малишана током вожње у крилу држи сувозач, биће кажњен са 20.000 до 40.000 динара или робијом до 30 дана!

СТРАВА И УЖАС У КУПИНОВУ: Прегазио пекара аутом! Девојка кренула да трчи ка њему да му помогне, а преко њега прешла и друга кола!

Ово су само неке од новина које предвиђа измењен Закон о безбедности саобраћаја, који су посланици усвојили пре два дана, а који ће почети да се примењује од 1. априла.

Возачи убудуће неће смети да попију коју више јер је дозвољена количина алкохола у крви смањена са 0,3 промила на 0,2, а ко премаши овај ниво, запрећена му је казна од 10.000 до 120.000 динара, или затвор од 30 до 60 дана, или казна рада у јавном интересу од 240 до 360 сати, као и 14 до 16 казнених поена и девет месеци забране управљања возилом.

МРАЧНА ДУБИНА ОКЕАНА КРИЈЕ ВЕЛИКЕ ТАЈНЕ: Научници изненађени оним што су открили

Иста казна запрећена је и за претицање колоне преко пуне линије, два или више пролазака кроз црвено светло за мање од 10 минута. Дуплирана је и казна за невезивање појасева, која ће убудуће износити 10.000 динара, колико ће бити и казна за телефонирање у току вожње. Олакшица је, међутим, што се претицање спорих возила (бицикала, радних машина, трактора, мотокултиватора, запрежних возила) преко пуне линије више не сматра прекршајем.

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић очекује да ће оштрије казне натерати многе возаче да поштују саобраћајне прописе.

– Појединци тврде да је држава то предузела како би пунила буџет, моја порука њима је: „Вежите појас, немојте држати мобилни у руци, возите трезни и нећете пунити буџет!“ – упозорио је Окановић.

(ВИДЕО) ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ЗАПОЧИЊУ ТРИ ЗЕМЉЕ: Нису ни Русија, ни САД

Професор Саобраћајног факултета Милан Вујанић, ипак, није толико оптимистичан и верује да су за неке прекршаје потребне још строже казне да би безбедност саобраћаја била повећана.

– Што се тиче телефона, потпуно бих забранио телефонирање у току вожње, какав хендс фри? Или за то увести казну до 120.000 динара – сматра Вујанић.

Он закључује да казна за прљаву регистарску таблицу оставља могућност за малтретирање возача.

АЛАРМАНТНО: Ово пиће изазива СРЧАНИ УДАР

Велики брат
ВИДЕО-НАДЗОР НА ТЕХНИЧКОМ

Од априла је обавезно успостављање видео-надзора приликом техничког прегледа, који ће посебним програмом бити повезан са МУП. Такође, видео-надзор је предвиђен и за полагање возачког испита у ауто-школама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КРВАВИ ОБРАЧУН У НОВОМ САДУ: Ножем избо двојицу малолетника испред кафића па побегао!

БРУТАЛАН ОДГОВОР МОСКВЕ НА ОПТУЖБЕ ЗАПАДА: За разлику САД, РУСИЈА не гађа ЦИВИЛЕ ЗАПАЉИВИМ БОМБАМА!

Русија диже мост према Северној Кореји

ДОДИК: Чланство у НАТО — понижење за све Србе

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
22°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu