Русија Свет

Очајнички потез Кијева: БРАНЕ својим грађанима да иду на Крим

Време чекања у реду испред контролног пункта ,,Чонгар" у просеку je износило око 13 часова.

Кијевске власти покушавају да спрече украјинске туристе да одмарају на Криму, изјавио је председник Државног комитета за међународне односе и депортоване држављане Републике Крим Заур Смирнов.

,,Кијев је извршио покушаје организовања нове блокаде полуострва, овог пута туристичке. Наши извори из државне пограничне службе Украјине су нас обавестили да су из државног руководства добили наредбу да створе вештачке препреке туристима.“ – рекао је Смирнов за РИА Новости.

Према његовом мишљењу овакве мере су ,,производ страха“ да ће украјински туристи увидети каква је заправо ситуација на Криму и да оно што им кијевска пропаганда намеће није истина, увидеће да уместо тенкова и репресије на улицама влада међународна слога и да се спроводе масовни инфраструктурни пројекти.

,,Нас радује да видимо туристе из Украјине на Криму, где су за све који дођу на одмор обезбеђени комфорни улови и загарантована безбедност. Нас покушај Кијева да блокира путовања свјих грађана не плаши, јер Крим не зависи од украјинских туриста.“ – истакао је Смирнов.

Јуче је кримско погранично одељење руске службе безбедности саопштило да туристи из Украјине стоје у километарским редовима и сатима чекају на пограничним пунктовима дозволу да оду на одмор на Крим.

Према подацима руских цариника у суботу је ,,због препрека са украјинске стране“ време чекања у реду испред контролног пункта ,,Чонгар“ у просеку износило око 13 часова.

Извор: Говори Србија

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Где је радна снага Источне Србије?

Вучић са Мајком Пенсом у Белој Кући: ,,Можемо бити пријатељи, али немојте више да понижавате Србе“

ДФ: Нигде НАТО авиона да помогну „савезницима“

ИНТЕРВЈУ: Кустурица о разликама Русије и Запада, Путину, свом стваралаштву

Нереди у Атини, уништено десетине локала

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu