Pixabay
Друштво Србија

ОЧАЈНИ БИЗНИСМЕНИ ИЗ КРАЉЕВА МОЛЕ ЛОПОВЕ: Вратите нам алуминијумске моделе, платићемо вам више него што вреде

Прошле ноћи, опустошена је моделарница „Ливнице“ у Краљеву, коју закупљује „Радијатор инжењеринг“. У очају, и закупци „Ливнице“, и фирме за које тамо раде, моле краљивце да им уз надокнаду врате опрему, јер ће последице стајања производње бити милионске!

(ВИДЕО) У СПЛИТУ КО НА РАТИШТУ: Крвави обрачуни на улицама свакодневица, грађани се плаше да изађу из кућа!

То што су крадљивци украли, за „Ливницу“ значи затварање у наредна два-три месеца, а штете су милионске, у очају каже Радојко Јанић, оснивач предузећа „Радијатор инжењеринг“ које је закупац краљевачке „Ливнице“, наводи краљевачки портал Круг

Крадљивци су, како се претпоставља, ноћас после поноћи, исекли ограду, прошли кроз жбуње направивши пут и дошли до моделарнице, која се налази на крају „Ливнице“, јер је у питању дозидани део. На прозорима се налазила арматурна мрежа, коју су крадљивци исекли, поломили арматурно стакло и ушли унутра.

– Све оно што је од алуминијумских модела могло да се изнесе, однели су. Пронашли смо један мали модел, који им је вероватно испао – каже Јанић, напомињући да су осим „Радијтор инжењеринга“, оштећене и све фирме купци одливака „Ливнице“.

(ВИДЕО) СУНЦЕ НАМ ШАЉЕ ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: Припремите се за последње лето и почните да спремате залихе хране!

Радници „Ливнице“ сутра је требало да почну да лију одливке за фирму „Термоинвест“, ту је и посао за трстеничку „Прву петолетку“ за коју се раде кућишта хидромотора за извор у Русију, посао израде добоша за немачки „Валман“.

– Све то требало је да урадимо и да испоручимо у наредних 10 до 15 дана. Звали смо све, од градоначелника Краљева до начелника Полицијске управе. Инспектори су узели отиске и сада чекамо, иако смо 90 одсто сигурни ко су починиоци – истиче Јањић, чија је фирма већ раније имала сличних проблема. Тада су за крађе осумњичени Роми из оближњег Ромског насеља.

ВУЧИЋ: Ово никад нећу заборавити Путину, то сам рекао и Ангели Меркел

Према мишљењу Јанића, ако до поднева починиоци не буду откривени, мале су шансе да алуминијумски модели буду пронађени касније, јер је у питању алуминијум који ће они продати топионицама.

Тај део „Ливнице“ није покривен камерама, а простор читаве „Фабрике вагоне“ током ноћи покривају двојица портира. Један од њих је део у којем се догодила крађа последњи пут обишао око поноћи и тада је све било у реду.

– Желео сам да прокрчимо околно шипражје, да направимо чист простор на том делу и да поставимо камеру, али нам као закупцима то нису дозволили, јер је у питању државвна имовина – каже Јанић, напомињући да је због овог великог проблема покушао да добије и стечајног управника „Фабрике вагона“ и стечајног управника „Ливнице“, али да су обојица – недоступни.

СТРАНАЦ ДИВЉАО НА АУТО-ПУТУ Возио 228 километара на час, одмах послат у затвор!

И Јанић, и власници предузећа која су купци одливака, кажу да су, због тога што алуминијумски модели који су им покрадени неопходни за рад (процес израде нових потрајао би пар месеци) спремни крадљивцима да плате више него што би они могли да узму у некој топионици или на отпаду.

Један од власника предузећа које је купац одливака, на једној од друштвених мрежа, објавио је јутрос да су „Роми, практично, увели стечај купцима краљевачке Ливнице“ и додао:

„Ноћас су опустошене просторије „Ливнице“ у Краљеву. Украдени су алуминијумски модели немерљиве вредности. У преводу, то значи да ће сви купци одливака „Ливнице“ престати са својим радом током дужег временског периода, а можда и трајно. Починиоци се знају, али су њихова права већа! У овој земљи су већа права свих осим редовних пореских обвезника и оних који се грчевито боре да било шта од домаће производње ради.“

ТРУДНИЦУ (21) УПУЦАЛА ТРОГОДИШЊА ЋЕРКА: Девојчица узела очев пиштољ јер је мислила да је играчка

У Полицијскиј управи Краљево порталу Круг званично је потврђено да је „полиција одмах по пријави догађаја изашла на лице места и предузела све мере на утврђивању свих околности и расветљавању овог догађаја“. Основни јавни тужилац оквалификовао је ово дело као тешку крађу, а увиђај у моделарници краљевачке „Ливнице“ управо је завршен.

Незванично, се сазнаје да је један број полицајаца тренутно у Ромском насељу где врше претрес, покушавајући да пронађу украдену робу.

ОВО ВАС НИСУ УЧИЛИ У ШКОЛИ: ЧЕТНИЦИ СУ ОСВЕТИЛИ КРАГУЈЕВАЧКО СТРЕЉАЊЕ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УЖАС Радник на бензинској пумпи се полио горивом и запалио се

КАЗАНОВИНИ ЉУБАВНИ САВЕТИ: Жене су божанствена бића, али им брзо све досади!

(ВИДЕО) Певала је „СВЕ СМО МОГЛИ МИ“ и та песма је постала њена „клетва“! Донела јој је велику славу, али и НАЈТУЖНИЈУ СУДБИНУ ЕX-ЈУ СЦЕНЕ

(ВИДЕО) СВИ ГОСТИ КРЕНУЛИ ДА ВРИШТЕ: Хеликоптер са младом се срушио пред сватовима, а онда се догодило нешто још луђе

МЕШТАНИ НЕ ДАЈУ РЕКЕ: У селу Паклештица одржан скуп против изградње мини хидроцентрала на Старој планини

ЕПИЛОГ ТУЧЕ У ЈАРКУ Ухапшен нападач на припадника ЛДП

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon