Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

ОБЈАВЉЕН ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ АМЕРИЧКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА: Шешељ на жестоком удару, био је спреман да…

У документима ЦИА наводи се да је лидер СРС био спреман да изведе нападе у региону, Европи, али и у САД. Шешељ: Никада не бих угрозио цивиле, само сам блефирао. Америчка Централна обавештајна служба (ЦИА) прогласила је лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља за опасног терористу!

(ВИДЕО) ШЕШЕЉ ШОКИРАО ЈАВНОСТ: Одложио сам НАТО бомбардовање за шест месеци

У поверљивим извештајима ЦИА наводи се да је Шешељ био спреман да изведе крваве нападе у региону, Европи, али и у самој Америци. Према тврдњама обавештајаца из Вашингтона, Шешељ има приступ оружју, експлозиву и осталој опреми потребној за терористичке нападе, а обучен је и да избегава органе власти и користи лажни идентитет!?! У документу ЦИА под насловом „Војничке снаге у бившој Југославији“ од 1. јула 1993. године Американци наводе да су највећа терористичка опасност за њихове интересе Војислав Шешељ, Жељко Ражнатовић, Драган Васиљковић познатији као Капетан Драган и Драгослав Бокан. Амерички обавештајци пишу да ови људи, као и њихови војници и следбеници, имају приступ оружју и експлозиву, а да су неки од њих чак увежбани да избегавају полицију и путују под лажним документима.

Гугл открио војну тајну: Снимљене локације главних штабова

– Они су способни да спроведу терористичке акте против америчких интереса у бившој Југославији, западној Европи и, могуће, у Сједињеним Америчким Државама. Иако вероватно њихови напади не могу да угрозе добро брањена дипломатска и војна постројења. Неки чланови Арканове групе можда већ планирају терористичке нападе у САД и западној Европи – наводи се у овом документу америчких агената. Упитан да прокоментарише извештај ЦИА, Војислав Шешељ каже да је деведесетих година био моћнији од Аркана, Васиљковића и Бокана, али да се никада није бавио тероризмом.

СЛОМИО СЕ! Млади ватерполиста из Црне Горе признао да је БРУТАЛНО ИСКАСАПИО УКРАЈИНСКУ МИЛИОНЕРКУ!

– Нисам правио паравојне формације, нити сам се икада бавио тероризмом. Људи су ме поштовали, веровали су у идеологију коју сам заступао. Истина, јесам својевремено претио да ћу ракетама гађати аеродром „Авијано“ ако нападну Републику Српску. Претња је одјекнула у Италији, било је и панике, па је одложила бомбардовање српских положаја за бар шест месеци. Тада јесам рекао да располажем ракетама СС-20. Наравно, то је био блеф, али је у том тренутку упалио – истиче Шешељ, додајући да никада не би могао да нападне недужне цивиле.

ПЕНЗИОНЕРКА КОПАЛА ПО ПАРКУ, ПА НАИШЛА НА ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Помислила да је комад стакла, а уловила највећи драгуљ икад нађен у овој држави!

– Основна ствар је то што у свим терористичким акцијама страдају невини људи. Никада не бих могао своју савест да оптерећујем тиме! – наглашава Шешељ.

ХОРОР У ЛИПОВАЧКОЈ ШУМИ Предрага тукли КАМЕНИМ ПЛОЧАМА па упуцали, а његово убиство има везе с другим великим злочином

Орхан Драгаш, директор Међународног института за безбедност, оцењује да Американци проглашавају поједине људе за безбедносну претњу по Вашингтон, иако по дефиницији нису терористи.

Нова сазнања ЦФИ о бруталном злочину у Борчи: Зоран лагао о убиству Јелене

То су често велики нарко-дилери, шверцери оружја, трговци људима, као и екстремисти крајње десничарских или крајње левичарских организација и партија. У том смислу, ЦИА је таргетирала Шешеља и друге људе, и због њихових тадашњих ратних активности означила их је као претњу по националну безбедност, уз мере која та одлука доноси. У преводу, то је замрзавање евентуалне имовине и рачуна на америчкој територији и забрана уласка у државу – закључује Драгаш.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РАТКО МЛАДИЋ ИМАО НОВЕ МОЖДАНЕ УДАРЕ: Његово здравствено стање је забрињавајуће!

ВОЗАЧ ПИК-АПА КОЈИ ЈЕ УБИО ИСИДОРУ СЕ БРАНИ: Убацио сам у брзину, али се НЕ СЕЋАМ ДА ЛИ САМ ПОВУКАО РУЧНУ!

(ВИДЕО) О НИШЛИЈИ САШИ ГОДИНАМА БРУЈИ ЦЕЛА СРБИЈА, А САДА СЕ ЊЕГОВ ХЕРОЈСКИ ПОДВИГ ПРОЧУО ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ: Скочио у ледену Нишаву да спасе штене, ова акција се не заборавља!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Wed
26°
Thu
27°
Fri
28°
Sat