СРНА
Uncategorized

Обележено 25 година од одбране Градишке

У спомен-комплексу у Бок Јанковцу у градишкој општини служен је парастос поводом 25 година од одбране Градишке и Републике Српске од агресије хрватске војске, када је живот изгубило 16 српских бораца.

Заменик начелника Градишке Огњен Жмирић рекао је да је 16 погинулих бораца на Боковима учествовало у одбрани не само Градишке, него и целе Републике Српске и да им се дугује неизмерна захвалност, преноси РТРС.

Изасланик председника Републике Српске Миладин Драгичевић рекао је да су српски борци на почетку рата херојском борбом одбили хрватске нападе и дали животе у тој борби.

СРНА

Потпредседник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је у прошлости придавано мало пажње обележавању оваквих датума, те навео да самим тим што је сада много више људи на обележавању говори да „наша свест сазрева“.

„Надам се да ће та свест сазревати и ка нашој сарадњи, а не поделама“, рекао је.

Венце и цвеће на спомен-обележје у Бок Јанковцу положили су поред осталих изасланик председника РС, делегације Народне скупштине Републике Српске, Трећег Република Српска пука, општине Градишка, борачких организација.

Припадници јединице Хрватске војске „Бербир бојна“ у раним јутарњим часовима прешли су реку Саву 8. августа 1992. године у месту Бокови и напали српске одбрамбене положаје.

Након жестоког окршаја и снажног отпора напад је одбијен уз 16 жртава на српској страни, преноси РТРС, позивајући се на Срну

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШИПТАРСКА ПРОВОКАЦИЈА у београдском Мекдоналдсу (ФОТО)

Легендарни српски добровољац Дејан Берић рањен у Донбасу (ФОТО)

ПАНИКА У ЕУ: отровна јаја у продавницама 7 земаља чланица!

СКАНДАЛОЗНО: Саша Јанковић искоришћава људе преко мајке којој је одузето дете

ПРЕСУДА ПРЕДСЕДНИКУ ДEMOKRATA ЗА АФЕРУ ПАШЊАК ОТКРИЛА: ШУТАНОВАЦ на рачуну има чак 300.000 ЕВРА!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat

Истакнуто