Printscreen
Политика Србија

ОБАВЕСТИЛИ ХАГ Србија преузима поступак против Вјерице Радете и Петра Јојића.

Министарство правде проследило је у уторак Механизму у Хагу (који је наставио рад Хашког трибунала) обавештење да су правосудни органи Србије спремни да преузму поступак против Вјерице Радете и Петра Јојића.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) НАСИЉЕ КОЈЕ ЈЕ ЗГРОЗИЛО ПЛАНЕТУ: Славни спортиста брутално претукао своју девојку! Ударао је песницама по лицу, вукао за косу низ степенице, шамарао…

„Имајући у виду чињенично стање из налога Међунарођног трибунала, кривично правне прописе Републике Србије и прописе који регулишу пружање међународне правне помоћи, испуњене су претпоставке да надлежно тужилаштво преузме кривично гоњење против наведених лица“, наводи се у саопштењу Министарства правде.

Механизам у Хагу позвао је прошлог месеца власти у Србији да се изјасне да ли желе да од њега преузме случај против Радете и Јојића, које је Хашко тужилаштво оптужило за застрашивање сведока у поступку који је вођен против лидера СРС Војислава Шешеља.

КАКО СУ МАЈКА И ЋЕРКА УШЛЕ У ПОСАО С ДРОГОМ: Продавала паприке, па постала нарко-бос! ПОП ИХ ОЦИНКАРИО ДА БИ ДОБИО НАНОГИЦУ!

Србија је 2015. године одбила да ухапси и изручи Јојића и Радету Хашком трибуналу пошто су српски правосудни органи констатовали да нема услова за њихово изручење, јер ни статут Савета безбености Уједињених нација о раду Трибунала, као ни српски Закон о сарадњи са Хашким трибуналом не предвиђају кривично дело за које се терете.

За Јојићем и Радетом, по наредби Тринунала, после тога су расписане су црвене Интерполове потернице са налогом за хапшење.

(ВИДЕО) ПЕВАО ЈЕ ГО, ПОЛИВАО СЕ СОПСТВЕНИМ ФЕКАЛИЈАМА, НАБИЈАО МИКРОФОН У УСТА И ИЗБИЈАО СЕБИ ЗУБЕ! Ужасна прича о најпрљавијем музичару икада

Након што је случај из Хашког трибунала по његовом затварању 31. новембра 2017. прешао у Механизам, судије тог суда су закључиле да је у интересу правде и експедитивности да се овај случај пребаци држави на чијој је територији извршено кривично дело – а то је Србија.

Радета и Јојић су оптужени за кривично дело непоштовања суда, односно, јер су наводно застрашивали сведоке у случају против председника СРС Војислава Шешеља, који је пред Трибуналом првостепено ослобођен, а сада му пред Механизмом у току поступак по жалби тужилаштва.

ЛИДЕР ЧЕЧЕНА КАДИРОВ ПОРУЧИО БРИТАНЦИМА: Ако Американац из калашњикова убије Вијетнамца, да ли је РУС КРИВ ЗА ТО?!

Трећи оптужени у овом случају Јово Остојић је преминуо, па је против њега поступак обустављен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нема преговора с терористима: Путин објаснио напад на позориште у Москви

(ВИДЕО) ПОПОВИЋ: Британске оптужбе против Русије су неутемељене и неозбиљне!

(ВИДЕО) (НЕ)ОПЕВАНИ ХЕРОЈИ: Заборављени јунаци Српске Крајине

Иванов одбија да потпише Закон о употреби језика

Клупко се одмотава: Ко је заиста пуцао на демонстранте на Мајдану

КАКАВ ОБРТ! СТУДЕНТ МИЛАН: Никад нисам ни рекао да немам шта да једем!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
20°
Thu
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun