Србија

НПСС: Ко је нападач са Дорћола?

Спекулације и питања око недељног догађаја на Дорћолу се настављају, а Унутрашња контрола је дала свој суд. Припадници МУП-а, Сектора унутрашње контроле након истраге утврдили су да је инспектор у цивилу, који је био један од актера спорног догађаја, поступио у складу са Законом и својим полицијским овлашћењима.

Убиству Луке Мишковића у недељу ноћу претходила је његова свађа и рањавање власника локала у ком је одсео, а затим и пуцњи на полицајце у цивилу и претња осталим гостима одузимањем живота. Присебношћу полицијског службеника, према речима очевидаца, спашени су бројни животи, јер се покојни Мишковић, видно припит, након свађе у локал вратио са два пиштоља. Парафинском рукавицом утврђено је да је пуцао из оба. Захвалност за спашени живот истичу многи очевици догађаја, док се са друге стране отварају бројна питања неупућених, а медији покушавају да заменом теза од криминалца направе жртву.

Ко је Лука Мишковић ? Извесно је да је изгубљен један млади живот, али на жалост он је својим опредељењем да се бави криминалом вероватно био свестан последица. Убијени нападач је рано изабрао криминал као свој начин живота, па је већ од раних двадесетих почео да ниже кривична дела попут трговине наркотицима, насилничког понашања и тешких телесних повреда. Међу бројнима се издваја и напад на полицијске службенике, када је на захтев да се легитимише он уместо личне карте на полицијске службенике потегао пистољ и пуцао. Том приликом је и рањен. Ово само поткрепљује тврдње које је Независни полицијски синдикат Србије више пута износио у јавност – да се казнена политика за нападаче на полицијске службенике мора пооштрити.

“Срамно је да медији сада покушавају да од неког са озбиљним кривичним досијеом направе жртву. Тиме се директно отвара пут да се полицијски службеник који је по Закону поступио и спасио животе грађана стави у положај кривца. Као синдикат који штити права радника МУП-а више пута смо стали иза колега који су се нашли у сличној или истоветној ситуацији и то ћемо учинити и овај пут уколико буде потребе“, рекао је Милош Јеленковић, председник Независног полицијског синдиката Србије.

Извор: НПСС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Најновији Земљин континент Зеландија открива мистерије

Стефановић: Само суверене државе и чланице УН могу у Интерпол

(ВИДЕО) Капетан Драган после пресуде: Борићу се и даље, доказаћу истину

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
29°
Sat