Русија Свет

НОВОЈ руској РАКЕТИ Х-101 Путин дао НАЈВИШУ оцену

Модернизовани систем навођења гарантује прецизно гађање мете на удаљености од 4500 км.

Нове руске ракете Х-101 домета 4,5 хиљаде километара су показале висок степен поузданости у Сирији. То је данас саопштио руски председник Владимир Путин на седници Комисије за војно-техничку сарадњу Руске Федерације са другим државама.

,,Што се тиче примене нашег наоружања, укључујући и борбу против терориста у Сиријској Арапској Републици, желим да се захвалим војницима и конструкторима једног од наших најновијих ракетних система Х-101. Његова примена је показала висок степен поузданости“ – рекао је Путин.

Ракета Х-101 је најновији производ руске војне индустрије. Модернизовани систем навођења гарантује прецизно гађање мете на удаљености од 4500 километара.

Према оценама руског председника, ово оружје је ,,заиста најсавременије, високо прецизно, веома моћно, са пристојним дометом“.

,,Наоружање таквог степена, те врсте мора бити у центру наше пажње, у фокусу Министарства одбране и војне индустрије“ – истакао је Путин.

Подсећамо, 5. јула је руско Министарство одбране саопштило да је носач ракета Ту-95МС, који може да понесе осам оваквих ракета, извршио гађање објеката терориста ракетама Х-101 , на граници сиријских провинција Хама и Хомс. Том приликом су уништена три магацина оружја и муниције, а такође и командни штаб терориста.

 

Извор: rg.ru

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun