Фото: МУП
Друштво Србија

НОВИ ЗАКОН НЕМА МИЛОСТИ ПРЕМА БАХАТИМ ВОЗАЧИМА: Сваког месеца у затвору заврши 140 пијаних возача!

У последњих пет месеци, откако се примењује нови закон о саобраћају, чак 700 возача заглавило је робију јер су имали више од два промила алкохола у крви. Рекордер надувао 4,59 промила.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ДОНЕО ОДЛУКУ О ОДЛАСКУ НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

Више од 700 возача у Србији послато је на робију у последњих пет месеци, зато што су били за воланом са више од два промила алкохола у крви!

Откако је 3. априла ступио на снагу нови, далеко оштрији закон о саобраћају, месечно је у затвор због овог прекршаја ишло у просеку 140 возача. Осим тога, још стотинак особа нашло се иза решетака због брзе и насилничке вожње.

ПАЦОЛИ ДОЛИВА УЉЕ НА ВАТРУ: Пустићемо Вучића, ако обећа да ће бити добронамеран!

Нови закон прописује да свако кога ухвате са више од два промила алкохола иде у затвор 30 до 60 дана, уз новчану казну која иде и до 150.000 динара и обавезно одузимање дозволе.

Лудачка вожња

Према статистици Саобраћајне полиције, било је возача који су надували и преко четири промила алкохола, што спада у рекордне бројке не само за ову годину.

ОПАСНО! Шиптари хоће крвопролиће – праве контрамитинг у јужној Митровици за време Вучићеве посете!

– Међу 700 возача који су у последњих пет месеци кажњени затвором због пијанства, имамо и два драстична примера. Рекордер је човек из села код Петровца на Млави, коме је измерено чак 4,59 промила, док је један Новосађанин надувао 4,05 промила. Поред пијаних возача, прекршаје за затвор правили су углавном возачи који су драстично прекорачили брзину и таквих пријава било је око стотинак – сазнајемо у Саобраћајној полицији.


326 особа је погинуло у првих осам месеци 2018, што је 10 одсто мање него лане


(ФОТО) ГОТОВО ЈЕ! Сава Јањић објавио карту са независном државом Косово!

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић каже да, откако је за вожњу са преко два промила прописана затворска казна, број мортус пијаних возача се смањио за десетак одсто.

Возачи – рекордери у пијанству

– Већа запрећена казна, пооштрена контрола на путевима, као и судска пракса да мортус пијане возаче по скраћеном поступку шаљу у затвор од 30-60 дана, полако даје резултате. Примера ради, судије у Крушевцу неће ни да разговарају са пијаним возачима, већ их одмах терају у затвор, па тамо више никоме не пада ни на памет да седа за волан пијан, бар тако показује статистика. Међутим, ми смо у последњих пет месеци и поред свега имали на путевима 700 потенцијалних убица, који само игром случаја и захваљујући интервенцији полиције то нису постали. Научно је доказано да особа са два промила алкохола у крви има 80 пута већу шансу да изазове незгоду од оне трезне и зато апелујем на људе да се не играју ни туђим ни својим животима – каже Окановић.

КАТАНАЦ НА 44 ПУМПЕ У СРБИЈИ: Ево зашто их је инспекција затворила!

Оштре казне

Професор Саобраћајног факултета Милан Вујанић каже да не постоји довољно велика казна за оне који седају за волан мортус пијани.

– Не могу уопште да разумем човека који под дејством алкохола седа за волан, поготову са два и више промила. На страну то што су њему рефлекси у стању пијанства ослабљени, али тај човек и не расуђује нормално. Сулуда вожња му постаје забавна, јер му алкохол улива лажну сигурност… Предлагао сам да се тим људима трајно одузимају дозволе, али тај предлог није прошао. Добро је да су барем закони пооштрени – каже Вујанић.

(ФОТО) ОВО ЈЕ АВИОН КОЈИМ ЋЕ ЛЕТЕТИ СРПСКИ ДРЖАВНИ ВРХ! Стиже из Бразила, ИЗГЛЕДА МОЋНО и замениће оронули „фалкон“!

ЂУРИЋ ОТКРИВА: Приштина забранила Вучићу обилазак још две локације у Зубином Потоку!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) МАРКО ЂУРИЋ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Чекамо и радујемо се доласку Александра Вучића!

РПЦ: Одговорићемо на дејства Цариградске патријаршије у Украјини

(ФОТО) Тешке оптужбе Николе Сандуловића: Странка Вука Јеремића је СТРАНКА ДИЛЕРА ДРОГЕ!

Москва: Све оптужбе Запада у „случају Скрипаљ“ су намештене

Извор: Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
28°
Wed