СРНА
Регион

НОВИ ТЕРОР У ХРВАТСКОЈ: ХЕБРАНГ ОПЕТ ЗАГОВАРА ТЕРОР ПРОТИВ СРБА Србији наплатити 300 милијарди долара, Србима укинути ћирилицу!

Некадашњи хрватски министар одбране и здравства и функционер владајућег ХЏ Андрија Хебранг од Загреба тражи укидање ћирилице, а од Београда ратну одштету.

(ФОТО) Опасно провоцирање Републике Српске: Морбидне „честитке“ за Дан републике!

Из Хрватске су стигле нове провокације којима се најављује да би 2019. могла бити година у којој ће бити сасвим истребљена ћирилица, а Србија натерана да плати астрономску ратну одштету!

Да ово антисрпско лудило исплива, потрудио се некадашњи министар одбране и здравства Хрватске и функционер ХЏ Андрија Хебранг, који је затражио избацивање ћирилице из Вуковара и наплату ратне штете од Србије и Црне Горе у висини од 300 милијарди долара. Хебранг поручује да треба „укинути терор ћирилице“ и тврди да су ћирилични натписи били „на свакој испаљеној гранати“.

МИЛО ИМ ОВО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ! Потомци славних предака НА БОЖИЋ ЋЕ МАРШОМ одати почаст ХЕРОЈИМА СА МОЈКОВЦА!

– У новој години прижељкујем закон о Вуковару којим бисмо се, бар делимично, одужили граду који је сломио кичму српском агресору и омогућио ослобађање Хрватске. У том закону треба изједначити наставне програме у српским школама с хрватским програмима, укинути терор ћирилице коју смо налазили на свакој испаљеној гранати… Новац треба наплатити од тужбе Србији и Црној Гори за ратне привредне штете које су стручњаци проценили у висини од девет изгубљених БДП или око 300 милијарди долара – изјавио је овај десничар, некада веома близак првом хрватском председнику Фрањи Туђману.

Ужас у Параћину: Девојчица ишла по хлеб, па отета и силована?!

Председник Српског народног већа Милорад Пуповац сматра да је Хебрангова изјава у којој позива на законску забрану наводног „терора ћирилице у Вуковару“ заправо заговарање терора против Срба.

– Кад би он био на власти, онда би та изјава била опасна, али како то одавно није тако, онда је та изјава глупост – каже Пуповац за Курир.

ДОДИК: У Сарајево идемо као репрезентација – СА НАШОМ ЗАСТАВОМ И У НАШЕМ ДРЕСУ!

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта подсећа да је Хебранг један од бројних промотера усташтва, јер тражи да се српској деци у Вуковару од вртића до краја средње школе забрани настава на српском језику и ћирилици, да се укине право на учење матерњег језика и додатни садржаји из историје, географије, музичке и ликовне културе…

– Па за Хебранга је највећа фабрика смрти Јасеновац био радни логор. Његов захтев за ратну штету представља врхунску политичку глупост. Он понавља бесмислену тезу о српској агресији јер истиче да је у Вуковару тобоже сломљена кичма српском агресору – објашњава Линта.

Перишић: Могуће и ликвидације као екстремнији облици рушења власти

Сетили се случаја од пре 28 година

Српски официри пред хрватским тужиоцем

Хрватска је недавно увукла Србију у случај од пре 28 година, па је од Београда затражила да испита пилоте ЈНА који су 1991. бомбардовали Банске дворе! Хрватско тужилаштво тврди да је њихов циљ био да убију Фрању Туђмана, првог председника независне Хрватске. Петорица официра испитана су 27. децембра прошле године у Специјалном суду у Београду у присуству тужиоца из Загреба. Међутим, они се пред судом нису детаљно изјашњавали јер нису ослобођени чувања војне тајне.

Зашто цар Лазар и Милош Обилић нису Мурату понудили поделу Косова?

КУБУРОВИЋ: Имаћемо резултате истраге о Оливеровом убиству, иако Приштина не сарађује!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШИПТАРСКИ ТЕРОР СЕ НАСТАВЉА! Расељени Срби ни за Божић не могу у Ђаковицу!

Шамар Србији: Високи званичник ЕУ на гробу највећег злочинца ОВК

ДАН Д! Ево када ће напредњаци донети одлуку о ванредним изборима

И министру Дачићу стижу анонимне претње

Девојка која је отета након пуцњаве на Ади Хуји тврди да је нападач ПОКУШАО ДА ЈЕ СИЛУЈЕ!

ПАНИКА У НЕМАЧКОЈ: Хакери украли податке политичарима, новинарина, познатима…

НОВЕ ВАРНИЦЕ У РЕГИОНУ! Заев отворено подржао идеју отварања граница између Албаније и Косова и Метохије

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
24°
Sun