Свет

Нови снажан земљотрес у Мексику

Снажан земљотрес јачине 6,2 јединице по Рихтеровој скали погодио је јужни део Мексика.

Првобитни извештаји наводе да се земљотрес догодио у 7.53 по локалном времену (14.53 по нашем времену), као и да је епицентар потреса 12 километара северно од градића Истепек, који се налази 530 километара јужно од града Мексика.

Нема података да ли у новом потресу има жртава или материјалне штете.

Потрес се осетио и у престоници Мексика и изазвао панику међу становницима који су излазили из кућа.

Градоначелник Мексика Мигел Анхел Мансера каже да најновији потрес није последица слегања терена након земљотреса који се догодио у уторак, већ је у питању нови земљотрес.

Додao je да је око 30 особа и даље у рушевинама у граду Мексику и воде се као нестале, а нови потрес могао би да отежа акцију спасавања.

Раније данас у јужној савезној држави Оахака, у којој се налази и градић Истепек, регистрована су четири потреса магнитуда од 4,1 до 5,8 јединица Рихтерове скале.

То подручје било је снажно погођено раније овог месеца земљотресом јачине 8,1 јединица Рихтера, када је погинуло 98 особа, подсећа АП.

Мексико се још увек опоравља од земљотреса јачине 7,1 јединица Рихтерове скале који је у уторак погодио централни део земље и главни град, а у којем су се страдале 293 особе.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шеф сиријске дипломатије: Победа је надохват руке!

Обављено ,,супервештачење“ за случај убиства Јелене Марјановић

Припадници Војске бесплатно у Београдску пословну школу

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon