Фото: ahdmelbourne.com.au
Регион

НОВИ СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ: Обожавалац Павелића фукционер владе, секретару не смета

Према наводима портала index.hr. Анте Јурић је недавно за СБС изјавио да је "Анте Павелић био један од највећих Хрвата у историји, а НДХ била је хрватска држава чије оснивање обележавамо сваке године".

Председник Аустралијско-хрватског друштва у Мелбоурну Анте Јурић, за којег index.hr. наводи да је декларисани обожавалац Независне државе Хрватске и злочинца Анте Павелића, именован је за члана Савета Владе Хрватске за Хрвате изван Хрватске, те да државни секретар Централне канцеларије за Хрвате изван Хрватске Звонко Милас нема проблем с овим именовањем.

(ФОТО) КРВАВО ЈУТРО У МОСКВИ: Нападач пуца и држи таоце, има мртвих!

Хрватски портал наводи да је влада Јурића именовала на функцију пре десетак дана, као и да је Милас је недавно посетио Аустралију и дао интервју за тамошњу медијску кућу СБС у којем га је новинарка суочила са чињеницом да је Јурић декларисани обожавалац усташа.

Према наводима овог портала, Јурић је недавно за СБС изјавио да је „Анте Павелић био један од највећих Хрвата у историји, а НДХ била је хрватска држава чије оснивање обележавамо сваке године“.

ПОЛИЦИЈА ПОЈАЧАВА КОНТРОЛЕ Уколико ово имате на колима награбусили сте!

Према подацима index.hr. оснивање фашистичке НДХ сваке године се слави у просторијама Аустралијско-хрватског друштва Мелбурн (АХДМ), на чијем је челу последњих 20 година управо Јурић.

Наводи се да је, уз то, дом у којем је смештен АДХМ је од оснивања 1976. године све до 2006. носио име „Анте Павелић“, а у њему се и даље налазе Павелићеве слике и биста.

Новинарка СБС упитала је Миласа да ли је „свестан да тај дом који Јурић већ дуги низ година води, не само да га обележава сваке године, него и слави 10. април (датум оснивања НДХ)“ и да ли је „хрватска влада била свесна тога када је одлучивала о његовом месту у Савету“.

ДРАМА У ЦЕНТРАЛНОМ ЗАТВОРУ! Нападнут боксер који је ухапшен због убиства навијача у „Нани“!

„А, гледајте, овде су многи људи долазили и многи људи су певали различите песме и били су председници хрватске државе, то вам је одговор“, гласио је одговор Миласа.

Портал наводи да је сам Јурић пре Миласа такође дао интервју за СБС, у којем је најавио да ће његово друштво и даље славили 10. април, као и да му је председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић, приликом недавне посете Аустралији рекла да су „хрватски медији југоносталгични“.

КАКО ЈЕ СТВАРНО ИЗГЛЕДАО ЖИВОТ У ЈАТАГАН МАЛИ: Ово је исповест Београђанина који се родио и живео у овој озлоглашеној четврти!

Наводи се да је Јурић тада такође рекао да се „ни политичари ни медији не би требало да се баве проблематизовањем величања НДХ и Анте Павелића“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОСУЂЕНА ЗА БРУТАЛНЕ ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА: Крвавој Азри Башић 14 година робије!

ЛАВРОВ: КИНА ЋЕ 2018. ПОСТАТИ НАЈЈАЧА СИЛА! Руски дипломата тврди да се рађа мултиполаран свет!

Две руске базе које ће да одврате америчке крстареће ракете

Извор: Танјуг

Оставите коментар