Uncategorized

Нови простор за сарадњу Србије и Израела

Министар одбране Александар Вулин састао се данас са амбасадорком Израела у Београду.

Недавна посета министра одбране Србије Израелу и наставак и унапређење сарадње у области одбране биле су теме данашњег састанка министра Александра Вулина и амбасадорке Израела у Београду, Алоне Фишер Кам. Министар Вулин најпре је изразио велико задовољство сусретом са израелским колегом Авигдором Либерманом, с којим је, како је истакао, имао изузетно плодотворне разговоре, који су отворили могућности за значајно интензивирање сарадње, посебно у областима војног образовања, војне медицине и одбрамбене индустрије.

Извор: mod.gov.rs

– Истичем значај потписивања Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије и Владе Државе Израел у вези са војном, одбрамбеном и одбрамбено-индустријском сарадњом, чиме је створен нормативни оквир за даљи развој сарадње у свим областима од обостраног интереса и потврђена заинтересованост обе стране за даљи напредак и интензивирање нарочито билатералне одбрамбене сарадње – рекао је министар Вулин, изражавајући задовољство што је имао прилику да обиђе компанију Израелске одбрамбене индустрије Cyberbit и да се упозна са националном сајбер стратегијом и решењима израелске стране у тој области. Навео је и да је током посете Меморијалном центру „Јад Вашем“ похвално оцењен почетак имплементације Споразума о сарадњи између Војног архива Министарства одбране Србије и Меморијалног центра, у коме се чува сећање и на жртве логора Јасеновац.

Министар Вулин је поновио захвалност Израелу за непризнавање самопроглашене „државе“ Косово, подсећајући на лични допринос који томе дају министар Либерман и патријарх јерусалимски Теофил III, који је, у сусрету са министром Вулином, Косово назвао „Јерусалимом српским на коме српски закон и српска држава треба да постоје“.

Извор: mod.gov.rs

На састанку је заједнички констатовано да посета министра Вулина Израелу, прва на министарском нивоу од 2003. године, отвара нови простор за сарадњу две државе и два министарства и даје подстицај који је неопходно искористити за иницијативе, размену идеја и конкретне пројекте.

Извор: МОД РС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вулин: Нови мигови сигурно стижу, будимо стрпљиви

Враћање обавезног служења војног рока између реалних потреба и притисака сектора НВО

Са велике висине терористима право на главу – управљива авиобомба КАБ-250

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri