Руски ватрогасни хеликоптер креће на задатак, извор: sputnik.rs
Uncategorized

Нови пожар у Србији, руски хеликоптер креће у акцију (ВИДЕО)

Руски специјални ватрогасни хеликоптер који је јуче стигао у хуманитарни центар у Нишу већ данас има посла.

Како из Сектора за ванредне ситуације јављају, пожар код Мионице стављен је под контролу, онај код Кладова је угашен, али је избио нови према Неготину. Тамо гори око 150 хектара ниског растиња.

Очекује се да ће овај пожар у најкраћем року бити стављен под контролу захваљујући руском ватрогасном хеликоптеру Ми-8 који је јуче стигао у Ниш прелетевши преко Белорусије, Пољске, Словачке и Мађарске. Реч је о летелици која има уграђен додатни резервоар за гашење пожара, као и опрему за спуштање и подизање спасилаца или повређених. У Ниш је стигао на молбу Србије.

Иначе, према речима представника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, гашење пожара у Мионици демонстрирало је висок степен коориднације различитих служби, па су се тако заједнички ангажовали ватрогасци, радници Србија-шума, волонтерска ватрогасна друштва и хеликоптерска јединица МУП-а. Добро је реаговала и локална самоуправа која је прогласила ванредну ситуацију и ангажовала бројне машине.

Црвени метеоаларм за припаднике Сектора за ванредне ситуације значи максималну будност, а осим реаговања на примећене пожаре, његови припадници делују и у циљу превенције избијања нових пожара. Сектор за ванредне ситуације апелује на грађане да не спаљују коров и сметлиште, посебно што је уз високе температуре најављен и ветар.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СВИ МУШКАРЦИ ЋЕ ИЋИ НА ВОЈНУ ОБУКУ! Министар Вулин објаснио зашто…

Медведев: Русији објављен трговински рат

НАПЕТО У “ЕНЕРГОПРОЈЕКТУ”: Већински власник тражио смену генералног директора

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri