Србија Хроника

НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД ЧАЧКА: Деда страдале девојчице управљао трактором у припитом стању

Незапамћена трагедија у селу Вујетинци код Чачка одиграла се у среду око 14 часова, када је трактор усмртио осмогодишњу М. М. Возилом је управљао њен деда Радомир Марковић (71), а девојчица се, највероватније, налазила у приколици.

Како незванично сазнајемо, први резултати истраге утврдили су да је Радомир у тренутку несреће био под дејством алкохола.

Породица Марковић у селу Вујетинци код Чачка од прекјуче је завијена у црно. После несреће, тужилац је обавио увиђај, и по свему судећи, по службеној дужности ће поднети кривичну пријаву против Радомира, и то за тешко дело против безбедности саобраћаја. Наиме, утврђено је да је Радомир имао 0,65 промила алкохола у крви.

Све се, сазнајемо, догодило када је девојчица требало да се из школе у центру Вујетинаца врати кући, удаљеној неколико километара од школе. Она је на стајалишту чекала аутобус, међутим, он се покварио. Недуго потом наишао је њен деда Радомир возећи трактор. Он је био у сеоској продавници и повезао ју је кући.

– Неки причају да је девојчица седела у приколици, док други кажу да је била на блатобрану тракторског точка. Радомир је на једној кривини изгубио контролу над возилом, па су слетели с пута. Закуцао се у храст и потом се преврнуо – испричао нам је мештанин овог села.

У Вујетинце је убрзо стигла Хитна помоћ, али, нажалост, девојчици није било спаса. Радомир је такође задобио повреде, а претпоставља се да му се у моменту слошило и да је због тога изгубио контролу над возилом. Он се, након што се освестио после удеса, ничега не сећа.

МЕЗИМИЦА ПОРОДИЦЕ

Девојчица М. М. је, иначе, као јединица живела са родитељима – Милованом и Слађаном – у заједничком домаћинству са бабом и дедом и стрицом, који нема деце. Била је одличан ђак, мезимица фамилије Марковић.

– Сви смо у очају. Не можемо да верујемо шта се догодило. Радомир је у шоку, нити шта проговара, нити зна где се налази… Милован и Слађана немају никакве утехе… Тешко је – рекао нам је Марковићев рођак.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шта се заиста догодило са телима бродоломника са Титаника?

МИНИСТАР НАЛОЖИО АКЦИЈУ: Почиње контрола упута у болницама

Терористи ситно броје у Сирији: 87 одсто територије већ слободно

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
26°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
32°
Sun