printscreen
Регион

Нови црногорски удар: Отказ за све војнике који се изјашњавају као Срби

Сви војници који су били ангажовани под уговором, а који су се изјашњавали као Срби или опозиционари, остали су без посла у Војсци Црне Горе.

Вулин: Наш однос према Црној Гори и Македонији треба да се промени, они нам нису пријатељи!

Посланик и потпредседник Нове српске демократије Страхиња Булајић каже да су без посла у ВЦГ остали сви војници који су били ангажовани под уговором, а који су се изјашњавали као Срби или опозиционари, преноси ИН4С.

„Мисле ли надлежни да ће се ико од Срба пријавити да добровољно служи војни рок? То неће бити више Војска Црне Горе, него црногорска војска“, сматра Булајић.

ОТКРИВЕНИ СВИ ДЕТАЉИ ТАЈНОГ ПЛАНА ПРИШТИНЕ! Уложено ВИШЕ МИЛИОНА ЕВРА у лобирање за ИНТЕРПОЛ! Ево на чијем су се рачуну налазиле паре

Он наглашава да ће Црна Гора, као чланица Алијансе, морати да реформише своју војску према моделима НАТО-а.

„Ништа се не може урадити без одобрења НАТО-а, па и када је реч о најављеној реформи ВЦГ која ће бити усклађена према потреби тог војног савеза, рачунајући и бројно стање и њену организациону структуру. Познато је да реформу спроводе америчке службе из државе Мејн и њихова национална гарда. Три су тачке модела у који се мора уклопити Војска Црне Горе са оним што преферира НАТО: учешће у међународним мисијама, борба против међународног тероризма и борба против елементарних непогода“, истиче Булајић.

УМЕСТО СВАДБЕ, СПРЕМАЈУ САХРАНУ Српкиња убијена у Чикагу одбројавала је дане до венчања, наша дијаспора у САД завијена у црно

На питање како оцењује то што се у новој стратегији спомиње регионална употреба војске, он одговара да је то знак да у региону ипак неко не жели да постане члан НАТО-а.

„Не видим другачију сврху. Знамо које земље у региону су чланице НАТО-а, које нису, а које су на прагу да то постану“, каже Булајић за „Новости“.

АПОКАЛИПТИЧНЕ ФОТОГРАФИЈЕ Будва и Херцег нестају под водом, бујица носи све пред собом, продире у станове, цепају се делови зграда!

„Занимљиво је да надлежни, у склопу реформи, сада најављују увођење добровољног служења војног рока у трајању од три месеца, иако су не тако давно изричито били против тога. Најављено је измештање војног аеродрома у Голубовцима, без додатних објашњења зашто се то чини, јер тај аеродром има сву потребну инфраструктуру и сумњам да је једини разлог његова продаја. Неизвесно је шта ће бити са фашистичким окупационим гробљем које чува војска. Отварање касарне у Андријевици такође отвара више питања“, објашњава тренутну ситуацију у ВЦГ потпредседник Нове српске демократије.

(ФОТО) ДАРКО ЛАЗИЋ СЕ ПРВИ ПУТ ОГЛАСИО ИЗ БОЛНИЦЕ! Ево с ким је направио селфи и шта је поручио!

Он сматра да би било боље да се та база постави на тромеђи и то најмање на нивоу батаљона.

„Чудно је због чега је касарна у Плаву у овој причи заобиђена, када је она деценијама била активна и такође стратешки занимљива. Поставља се питање коме се та касарна оставља и због чега се ’бежи‘ из Плава“, додаје Булајић.

ПРОЧИТАЛА ЈЕ ТРАГИЧНУ ВЕСТ И НАПУСТИЛА СТУДИО: Водитељка Дневника доживела трауматично искуство у програму УЖИВО, а овако то данас коментарише!

Према његовим речима, дислоцирање морнарице из Боке которске у Бар спроводи се такође по налогу НАТО-а због нерешеног питања разграничења Црне Горе и Хрватске на полуострву Превлаци.

„То је питање на које ће морати да се стави тачка. Знамо да је Хрватска годинама пре Црне Горе постала чланица НАТО-а“, упозорава Булајић.

НОВА ДРАМА ДАРКА ЛАЗИЋА: Лекари наложили певачу да хитно ослаби 40 КИЛОГРАМА! Ако не успе имаће озбиљне последице

Влада Црне Горе је управо ових дана усвојила одлуку о организацијско формацијској структури и величини ВЦГ, која ће у мирнодопском саставу бројати 2.368, а у ратном 5.159 људи.

У плану је отварање касарне у Андријевици, у насељу Прљанији, где ће на простору од око 40.000 квадратних метара бити смештена Трећа пешадијска чета. У том граду је некада била команда граничног батаљона, па отуд и одлука да се у ту сиромашну средину уселе пешадинци.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Кремљ: Снажан притисак да руски генерал не буде изабран за шефа Интерпола

„НЕ МОГУ ДА ЗАБОРАВИМ 23 ДАНА ЗАТВОРА“ Исповест Саре Видак два месеца откад се након ПАКЛА У ЦРНОЈ ГОРИ вратила нормалном животу

РАЗВЕЛА СЕ ОД ЈЕДНОГ, А ДРУГИ МУЖ ЈОЈ ЈЕ НАПРАВИО ПАКАО ОД ЖИВОТА: Мина је после свега пронашла ЉУБАВ, а ево ко је он!

ДРАМА НА НОВОМ БЕОГРАДУ! Експлодирао пакет у пошти!

(ФОТО) ДА ЛИ СТЕ ГА ВИДЕЛИ: Нестао Немања Целер (30) из Бора! Изашао из куће и од тада му се губи сваки траг

Три руска пројекта који ће покорити Европу и Азију без оружја

ШОК! КАЛЕЗИЋА У ЗАМКУ НАМАМИО БЛИЗАК ПРИЈАТЕЉ?! Бар 4 учествовало у мафијашкој ликвидацији! 10 МЕТАКА му испалили у груди и стомак!

ДРХТЕ МЕНАЏЕРИ И КЛУБОВИ! Кежменов сарадник све признао, развезаће језик о намештаљкама, прању новца…

ДАНАС ЈЕ АРАНЂЕЛОВДАН! Овај светац испуњава највећу жељу ако учините ЈЕДНУ ВАЖНУ ствар током дана!

МАКРОН УПУТИО ПИСМО ВУЧИЋУ: Наше братство по оружју нека буде основ за стратешко партнерство Србије и Француске!

rs.sputniknews.com

Оставите коментар