Printscreen
Европа Свет

НОВЕ ТВРДЊЕ ШОКИРАЛЕ СВЕТ: Баба Ванга радила за бугарску тајну службу! Пре сеансе јој давали информације, па заједно трпали новац у џепове!

"Око великих личности увек се преплићу истина и гласине. И можда их управо то чини митским ликовима, легендама. Али ја мислим да је свако онај који је стао пред Вангу, а она му је ‘посегнула’ у душу вадећи из ње дубоко скривене тајне или чињенице, њу признавао", написала је у књизи "Вангина пророчанства" Жени Костадинова.

„Како види? Па Ванга има сналажљиве шпијуне који истражују и прате њене пацијенте. Пре сеансе дају јој информације, а онда сви заједно трпају новац у џепове“, шушкало су злокобно.

КИНЕСКА ОДМАЗДА ЈЕ БРУТАЛНА: Пекинг узвраћа ударац Вашингтону! Ово је Сијев одговор на Трампове царине!

Сазнавши за њене способности, за Вангин рад заинтересовале су се бугарске тајне службе. С обзиром на то да је била у добрим односима с врхушком бугарске комунистичке партије и да су је често виђали у друштву председника Тодора Живкова, скептици сматрају да је своју популарност барем делимично могла захвалити и информацијама које је добијала од бугарске тајне службе.

С друге стране, руски истраживачи паранормалног занимали су се за Бабу Вангу, али су њихови закључци и данас остали строго чувана тајна.

ЕВО ЗАШТО БРИТАНИЈА РУСИМА ПОДМЕЋЕ ТРОВАЊЕ СКРИПАЛА! Бивши премијер Јапана открио МРАЧНЕ ПЛАНОВЕ Терезе Меј!

За Вангине визије 60-их година почели су појачано да се занимају стручњаци из целе Бугарске и шире. Власти су биле заинтересоване за видовњакињу јер су у томе виделе и свој интерес. Контакти видовњака с полицијом и обавештајним службама нису били ништа необично у историји. Али с Вангом је све отишло и корак даље.

Директора Државног института за психологију Георгија Лозанова власт је ангажовала да брине о Ванги, да је посматра, истражује, тако да је она постала нека врста државног чиновника и примала чак и пензију од државе. Добила је посао на Институту за сугестологију на Бугарској академији науке. Отворена је посебна канцеларија у којој је примала клијенте, а њена предвиђања бележили су научници.

(ВИДЕО) СА ЦЕНТРА У РАШЉЕ! Кад побесни Јурај Кучка…

Дневно је примала стотинак клијената, а зарада од сваког сусрета сливала се у државну благајну. Листа чекања била је све дужа па се у јавности проширила прича како за сусрет с Вангом треба „добра веза“. Неограничен приступ имали су политички службеници, а показивање у јавности са Бабом Вангом сматрало се правом привилегијом. Постоје сведочења како су њени посетиоци и добијали и признаницу, својеврсни рачун. Вангу, наводно, ниси могао ни видети док не платиш пророчанство градској канцеларији. Цене за све нису биле исте.

Некад би се, упркос плаћању, догодило да она одбије да прими некога због његовог карактера, особина или због онога што је видела – да посетиоца чека велика невоља – препричала је једна позната Бугарка медијима.

Бугари би платили 10 бугарских лева, грађани социјалистичких земаља 20 лева, а западњаци чак 60 лева. Новац је долазио толиком брзином као да пада с неба. Економисти су израчунали да је бугарском буџету прибавила најмање девет милиона лева.

(ВИДЕО) ШОКАНТАН ПРИЗОР У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ: Човек ставио младићу јакну преко главе, па почео да га бије

Чак се претпоставља да су је бугарске тајне службе (после Другог светског рата Бугарска је имала једну од најразгранатијих шпијунских мрежа по Европи) ангажовале за своје потребе јер је често била одсутна из јавности, а нико од породице није знао где се она налази.

Неки су пак потпуно одбацивали њене моћи па без устручавања тврде да се Ванга никад није сусрела са свом силом светских вођа него да је то био обични маркетиншки трик. Јер имали су добар рецепт за продају.

„Како би слепа, неписмена жена из провинцијског градића, на граници бугарских, македонских и грчких земаља, могла предвидети догађаје од пресудне важности за човечанство, видети прошлост и будућност човека, ма читавих народа, разговарати с духовима мртвих и путовати у прошлост?“, питали су се.

Трећи пак, кажу како је Ванга само била склоп здравог разума који је имао неке – више или мање тачне – претпоставке о будућности.

„Човек има пет чула. Изгубите ли једно, друга су вам пуно јача. Што се више на њих ослањате, она се више развијају“, кажу скептици. „А тек колико информација можете сазнати ослоните ли се само на људски глас – његов тон и боју“, настављали би.

(ФОТО) ПОТРЕСНИ СТАТУС СЕСТРЕ СВИРЕПО УБИЈЕНЕ ПЕВАЧИЦЕ ПАРА СРЦЕ: Теодора се огласила на Фејсбуку поводом годишњице Јелениног убиства! ЗБОГ ОВИХ РЕЧИ СВИ СУ ЗАНЕМЕЛИ!

Према сећањима о Ванги њена рођака Стојанова у својим књигама закључује да је Ванга с властима социјалистичке Бугарске имала јако тежак и напоран однос. Као пример наводи да слепа Ванга, на пример, никад није смела да путује.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТАКО ТО РАДЕ АМЕРИ: СРБИЈИ ОТЕЛИ 500.000.000$ и на њима ЗАРАДИЛИ ПЕТ ПУТА ВИШЕ, укупна штета чак 100 милијарди!

ДРАМА У ВРАЊУ! Дечак покушао да се обеси, ОТАЦ ГА У ПОСЛЕДЊЕМ МОМЕНТУ СКИНУО СА ВЕШАЛА!

НОВИ ДЕТАЉИ ДВОСТРУКОГ УБИСТВА: Случајно убио госта кафића док је пуцао у мету!

ДАЧИЋ: Србија неће признати независност Косова и Метохије

(ФОТО) КО НЕ БИ ГЛАСАО ЗА НИКИТУ? Данска политичарка обожава да се провокативно слика

Извор: Курир/24сата.хр

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Sat
26°
Sun
26°
Mon
26°
Tue