Спорт

НОВАК ЈЕ БОЛЕСТАН! Познати светски нутрициониста упозорава: Ђоковић је оболео од поремећаја који прети да му уништи живот!

Доктор Јирг Хезли тврди да Ђоковић има орторексију И да је психички завистан од здраве исхране.

Новак Ђоковић оболео је од поремећаја исхране који прети да му уништи живот, тврди признати швајцарски нутрициониста Јерг Хезли!

ОСТАВИЛА МУЖА ПРЕКО ФЕЈСБУКА И ПОСТАЛА ХИТ: Пренесите мојој свекрви да јој остављам сина, нека њој пијан мокри поред ВЦ шоље! ‘Ебо ме воз који ме вама довезао!

Дијагноза коју је Швајцарац поставио најбољем српском тенисеру јесте болест звана орторексија. Како је познато, Новак је већ дуго времена на веома специфичном режиму исхране који подразумева углавном конзумацију биљака, али потпуно искључује уношење меса у организам.

Сарађује са спортистима
КО ЈЕ ЈИРГ ХЕЗЛИ

СИНА ЦРНОГОРСКОГ ПРЕМИЈЕРА ТУКЛИ РАДНИЦИ АНБ-А!?

Јирг Хезли је швајцарски доктор који поседује Институт за нутриционистичке дијагнозе у Швајцарској. Током каријере сарађивао је са многим успешним спортистима, олимпијским и светским шампионима, а између осталог радио је као лекар за исхрану при Немачкој бициклистичкој федерацији и Одбојкашком савезу Швајцарске.

– Новак Ђоковић, колико сам му се само дивио на терену, његовом стилу и начину кретања… А онда сам чуо за његов план да потпуно промени начин исхране и запитао се колико ли ће издржати. И ево, сада видимо последице његовог поремећаја у исхрани. Ова врста поремећаја нису само анорексија или булимија, постоји и болест звана орторексија која наизглед делује као здрава исхрана. И управо зато Новак и није свестан последица које по њега има то што је већ дуже време на овој дијети – изнео је своје мишљење Хезли и додао:

(УЗНЕМИРИЈУЋИ ВИДЕО) УБИЈАО НА СВЕ СТРАНЕ: Биографија Атифа Дудаковића открива језиве детаље! Стрељати на лицу места!

– Ђоковић практикује дијету којом избегава шећер у потпуности, али колико год деловало добро, то је дугорочно изузетно штетно по организам. Временом спортиста почиње да осећа све већи замор, развијају се упале, алергије, интолеранција. Све је подложнији стресу, спава све мање и мање, да би на крају једино уз помоћ лекова успео да утоне у сан. Особа је све исцрпљенија психички и неопходни су психосоматски лекови. Губи везу с пријатељима и породицом, осећа се изоловано и јављају се суицидне мисли – тврди Хезли, који се ограђује од тога да ли Ђоковић проживљава баш све поменуте симптоме болести.

(ВИДЕО) БУРНА РЕАКЦИЈА СИРИЈАЦА: РУСКА ВОЈСКА УШЛА У ОСЛОБОЂЕНИ ОД ТЕРОРИСТА ГРАД КАЛАМУНА

Савет доктора
ОПОРАВАК МОГУЋ УЗ НОРМАЛИЗАЦИЈУ ИСХРАНЕ

Како тврди Јирг Хезли опоравак је могућ уколико би се Новак полако вратио нормалној исхрани.

ШОКАНТНО! НОВИ ДЕТАЉИ НАТАШИНОГ ИСКАЗА У ТУЖИЛАШТВУ: Лука је тежак психички болесник! Нашла сам му ДИЈАГНОЗУ лекара

– Неопходно је да почне поново унос угљених хидрата и шећера, али постепено како би се организам навикао. Уз прилагођене тренинге, Новак би се након три до шест недеља полако вратио у нормалу – закључује овај стручњак.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОБРТ! ПРОНАШЛИ ЗАКОПАНЕ КОСТИ ПОРЕД ПУТА У КУЧЕВУ: Мајка и синови ухапшени због убиства оца?!

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ ПОРУЧИО ХРВАТИМА: Сарађиваћемо, али… СРБИЈА НЕ ДОЗВОЉАВА ДА СЕ СА ЊОМ РАЗГОВАРА СА ПОЗИЦИЈЕ СИЛЕ!

ОПРЕЗ! НЕКО СКУПЉА НАШЕ ПОДАТКЕ?! Упозорење на лажне награде игре које круже Србијом!

ДАЧИЋ: Напалата за улазак у Шенген веома лоша одлука, СВИМА БИХ УДАРИО РЕЦИПРОЦИТЕТ!

БОЈАНИНА ДРУГАРИЦА ЈЕ ПОСЛЕДЊА ОСОБА СА КОЈОМ ЈЕ НЕСРЕЋНА ДЕВОЈКА ПРИЧАЛА: Вече пре њене смрти смо се чуле телефоном и све је било у реду

 

Извор: Курир

Оставите коментар