Србија Хроника

НОВАЦ „ЗЕМУНАЦА“ ЗАКОПАН У ТЕГЛАМА?

Вође некадашњег "земунског клана" Душан Спасојевић Шиптар и Миле Луковић Кум убијени су пре тачно 15 година у Мељаку, а њихова смрт је и даље обавијена велом тајне. Иако је од ликвидације прошла деценија и по, и даље се не зна ни где су завршила 22 милиона евра, које су шефови тада најјаче криминалне групе зарадили од отмица и трговине дрогом.

Ликвидиран сведок

Да су Спасојевић и Луковић учествовали у убиству премијера Зорана Ђинђића 12. марта 2003. испред зграде Владе Србије, утврђено је одмах после атентата, а настрадали су 15 дана касније у дворишту викендице кад су, према званичној верзији, приликом покушаја бекства пуцали на припаднике МУП и покушали да баце бомбе на њих. Тајну о томе где су сакрили паре однели су са собом у гроб.

ОД АПРИЛА ПАПРЕНЕ КАЗНЕ ЗА ПРЕКОРАЧЕЊЕ БРЗИНЕ: Отклањамо све заблуде, ево како се тачно мери!

Све кости поломљене

Миле Новаковић каже да је Зоран Вукојевић, некадашњи шеф обезбеђења вође „земунаца“, чувао новац за Спасојевића.

– Због тога је Вукојевић и завршио како је завршио. Да су хтели само да га убију, „земунци“ би га изрешетали. Уместо тога, они су га отели и мучили на најбруталнији начин. Све кости су му биле поломљене, чак су га и палили. Да ли је Вукојевић проговорио и одао где је сакрио новац, није познато – каже Новаковић.

Постоји неколико теорија о томе шта се десило са новцем који су поседовали „земунци“. Нека сазнања показују да је закопан, а постоје и тврдње да је увелико потрошен. Због прљавих пара сведок-сарадник Зоран Вукојевић Вук отет је, мучен, па запаљен и бачен поред ауто-пута, а све то јер је од Спасојевића добио на чување 3,7 милиона евра, што је платио главом.

ЈЕЛИСАВЕТА ХИТНО ПУТУЈЕ У АМЕРИКУ: Ухапшен секташ који је отео њену унуку! ЖИГОСАО ЖЕНЕ И ТЕРАО ИХ НА НАЈУЖАСНИЈЕ СТВАРИ!

– Сав новац који су имали „земунци“ вероватно никада неће бити пронађен. Постојала су сазнања да је Спасојевић наредио Вукојевићу да му купи што веће стаклене тегле, оне од пет литара. У њима нису држали зимницу, већ новац јер заштићене у стаклу новчанице могу да остану и стотину година. Тегла може да се закопа било где, остаје нетакнута. Новац је вероватно сакривен у Сурчину, Земун Пољу или Алтини. Спасојевић је сигурно имао штекове за које нису знали ни његови најближи сарадници – каже Божидар Спасић, бивши високи функционер ДБ.

Миле Новаковић, некадашњи шеф УКП, међутим, сматра да су десетине милиона евра у готовини пре урбани мит него чињеница.

ПРИШТИНА ПРЕТИ ХАПШЕЊЕМ СРБА уколико буду формирали ЗСО!

Трошили на све стране

– Тачно је да су „земунци“ зарађивали огромне суме новца, али су такође и трошили на све стране. Доста су инвестирали, подигли су себи куће, али и тржне центре. Купили су и петнаестак станова. Лако су долазили до новца, па су га лако и трошили, њихови изласци по клубовима су коштали хиљаде и хиљаде евра – каже Новаковић.

Злато поред ауто-пута

О закопаном благу Душана Спасојевића је 2007. причао и члан „земунског клана“ Милош Симовић, који је открио да је са братом Александром у шуми поред ауто-пута у врећама закопао 22 милиона евра, које им је на чување дао Спасојевић. Они су наводно закопали и више од 10 килограма златника, али ни новац ни злато никад нису пронађени.

ЕВО ЗАШТО ЈЕ РОСУ ОБИЧНА НАОРУЖАНА БАНДА А НЕ ОЗБИЉНА СПЕЦИЈАЛНА ЈЕДИНИЦА: Откривамо вам пет кључних грешака које су направили!

Он додаје да је, уколико је новац и остао иза „земунаца“, он највероватније одавно потрошен.

– Врло је могуће да су Спасојевић и Луковић имали неколико штекова које су крили од других. Лично не верујем да то стоји још негде закопано, пре мислим да су се неки пријатељи или родбина добро овајдили – прича Новаковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОДИК: Косово је, уз БиХ, доказ пропалих покушаја Запада

(ВИДЕО) МАРКО ЂУРИЋ: Искрено, још нисам погледао снимке хапшења и не могу… Нисам се обрукао, нисам им дао да виде мој страх… У том транспортеру мислио сам на наше људе у Митровици и на моју децу

Представници Срба са КиМ данас о политичко-безбедносној ситуацији

Извор: Република.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
22°
Wed
21°
Thu
20°
Fri
23°
Sat