Фото: Јутјуб
Србија Хроника

Нова сазнања ЦФИ о бруталном злочину у Борчи: Зоран лагао о убиству Јелене

Ненад Шипка, директор Центра за форензичка истраживања (ЦФИ), заједно с члановима свог тима завршио је реконструкцију бруталног злочина у Борчи. Анализом базних станица и кретања убијене Јелене Марјановић (33), њеног супруга Зорана (40) и ћерке Јане (7), који су кобног 2. априла 2016, према наводима оптужнице, били на насипу, ЦФИ је дошао до закључка да би из свега приказаног једноставно било немогуће да оптужени није видео ликвидацију.

СЛОМИО СЕ! Млади ватерполиста из Црне Горе признао да је БРУТАЛНО ИСКАСАПИО УКРАЈИНСКУ МИЛИОНЕРКУ!

Трчала насипом
Центар за форензичка истраживања је, на основу оптужнице која је подигнута против Марјановића, урадио и играну реконструкцију кретања телефона убијене Јелене и њеног супруга. На снимку се види како девојка трчи насипом, па се спушта и наставља да џогира поред канала, а на основу чега се закључује да би Зоран видео злочин, евентуалне отмичаре или чуо крике нападнуте жене.

(ВИДЕО) О НИШЛИЈИ САШИ ГОДИНАМА БРУЈИ ЦЕЛА СРБИЈА, А САДА СЕ ЊЕГОВ ХЕРОЈСКИ ПОДВИГ ПРОЧУО ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ: Скочио у ледену Нишаву да спасе штене, ова акција се не заборавља!

Шипка и даље сматра да певачица није усмрћена на насипу и објашњава да резултати истраживања ЦФИ не одговарају исказу који је Марјановић дао у тужилаштву.

– Зоран је изјавио да се Јелена попела на насип док су се Јана и он играли. После 15-20 минута лаганим ходом су кренули ка певачици како би се срели на насипу.

(ВИДЕО) ШЕШЕЉ ШОКИРАО ЈАВНОСТ: Одложио сам НАТО бомбардовање за шест месеци

На позицији на насипу коју је вештак одредио као тачку Б, с које су кренули, а која је од рампе удаљена 1.130 метара, Јеленин телефон регистровала је станица у 16.52, а Зоранов на истој тачки у 17.04. Из тога произилази да је мала Јана ту раздаљину прешла за осам минута, што је немогуће – наводи Шипка.

Брзина пешака

ДОБРО СЕ ОБУЦИТЕ! Ујутру хладно, током дана топлије, али се увече чувајте, јер ће бити…

Он објашњава да су током анализе коришћене таблице које се користе у саобраћајним вештачењима када се утврђује брзина хода пешака, из чега се закључује да је певачица прешла 600 метара за 16 минута, што је споро за особу која трчи.

Закључак најновијих анализа ЦФИ је да Зоран Марјановић није могао да изгуби супругу из вида или да не чује њене евентуалне вриске приликом напада.

УЖАС У ТРСТЕНИКУ! Супружници се отровали соном киселином, БОРЕ ИМ СЕ ЗА ЖИВОТ!

– Зоран и Јана су, према анализи базних станица, од Јелене били удаљени 364 метра и 196 метара, а видљивост је била веома добра. Уколико је уследио напад на његову супругу, просто је немогуће да он тај напад не би видео, као и да не би приметио евентуалне отмичаре уколико је у близини те тачке био заустављен аутомобил – прича Шипка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Лавров: Састанак Путина и Трампа кад сви буду спремни

НОВИ ДЕТАЉИ СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА У ЖЕЛЕЗНИКУ: Убијени криминалац познавао убицу, усмрћен једним метком у главу, таксиста га пронашао у локви крви!

(ФОТО/ВИДЕО) Први пут се срушио Ф-35

republika.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun