Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)
Регион

НОВА ПРОВОКАЦИЈА ИЗ БИХ: Изетбеговић тврди да су Срби сами себе протерали из Сарајева

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић тврди да је Војска Републике Српске одговорна за етничко чишћење Срба из Сарајева.

(ВИДЕО) ДИРЕКТОРИ, ПОЛИТИЧАРИ, ЦАРИНИЦИ УХВАЋЕНИ НА ПРЕПАД НА СПАВАЊУ! Погледајте велику акцију српске полиције!

Наведено бизарно “откриће” узрока библијског егзодуса сарајевских Срба Изетбеговић је обелоданио у интервјуу за поједине београдске медије. Контроверзни бошњачки политички лидер, који се у прошлости већ небројено пута “прославио” сличним скандалозним изјавама и покушајима прекрајања историје, у поменутом интервјуу такође је устврдио да над Србима у БиХ није извршена агресија ни етничко чишћење, иако је, према резултатима пописа становништва из 2013. године, број Срба у Федерацији БиХ сведен на статистичку грешку.

(ВИДЕО/ФОТО) ОТКРИЋЕ ДЕЦЕНИЈЕ: Руски космонаут открио како мирише свемир!

– Није над Србима у БиХ извршена агресија, нису они били изложени геноциду. Штавише, њихове комшије Хрвати и Бошњаци су насилно и злочинима уклоњени са делова територије БиХ како би се креирала етнички чиста српска територија. Чак су и Срби Сарајева били жртве насилног етничког чишћења од властите војске – извалио је Изетбеговић и остао жив.

Најновија дрска провокација у режији бошњачког члана Председништва БиХ изазвала је згражавање и осуду представника институција и борачких организација у РС. Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић подсећа да је према до сада потврђеним подацима за време протеклог рата у сарајевској регији убијено 7.178 Срба.

ЈЕЗИВ ПРИЗОР НА АУТО-ПУТУ: Жени из Краљеваца цев са камиона смрскала главу

– Само у току 1992. у Сарајеву су бошњачке војне и паравојне снаге убиле 3.704 српских цивила. У Сарајеву је убијено и 928 жена српске националности, што довољно говори о бестијалности злочинаца којима је циљ био потпуни нестанак Срба из тог града. Посебна прича су бројни логори који су у Сарајеву основани за Србе и незамислива тортура кроз коју су недужни људи пролазили – каже Којић.

ХОРОР У ЛЕБАНУ: Девојчицу (16) силовао наставник, па је уцењивао!

Члан Скупштине БОРС и председник Борачке организације у Палама Михајло Парађина каже да Изетбеговићева изјава којом масовне злочине тзв. Армије БиХ и бошњачких криминалаца над сарајевским Србима покушава да пребаци ВРС, представља незапамћени цинизам.

– Морбидно изругавање српских жртава и негација злочина је нешто што се од Изетбеговића могло и очекивати. Са таквим људима је немогуће градити помирење – каже Парађина.

Раније бесмислене изјаве

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА НАШЕГ ГЛУМЦА: Преминуо син (3) Срђана Жике Тодоровића!

Изетбеговићева тврдња да је ВРС етнички очистила Србе из Сарајева последња је у низу бесмислених изјава бошњачког члана Председништва БиХ који је само у току ове године најмање два пута успео да саблазни јавност својим бисерима. Пре неколико месеци Изетбеговић је у Цазину прво “открио” да су Срби и Хрвати настали од Бошњака, а недуго након тога је изазвао свеопште згражавање ратним претњама у стилу његовог покојног оца да је спреман жртвовати мир за целовиту БиХ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РАДОЈКА НИКОЛИЋ: Србија ће бити извозник гаса и део Турског тока

Москва спрема одговор на санкције Кадирову — Америка нема људе његовог калибра

(ФОТО) ПРИЧА О НАДЉУДСКОМ ЈУНАШТВУ КОЈА СЕ НЕ УЧИ У ШКОЛАМА: Поразили су 5 пута јачег противника и спасли Србију, а командовао је овај човек!

Србија у Русији добила гасну инјекцију од које се плаши Запад

Извор: Блиц

Оставите коментар