Извор: Спутњик
Европа

НОВА ПРЕТЊА ОПСТАНКУ ЕУ: Леви екстремизам

Низ насилних протеста на улицама Хамбурга током самита Г20 ујединио је немачке политичаре у позивима на "другачији приступ" према таквим догађајима.

Такође, истакнути немачки политичари су позвали на борбу против „левичарског екстремизма“.

Кандидат за канцелара Мартин Шулц је рекао да су демонстранти држали читав Хамбург као таоца и да су њихови поступци током протеклог викенда личили на терористички чин.

„Банде које руше кроз Хамбург не могу да преузимају било какав политички легитимитет. То је имало све карактеристике тероризма“, рекао је Шулц, преноси „Политико“.

Министар спољних послова Зигмар Габријел је рекао за „Билд“ да су протести „оштетили имиџ Немачке у међународној јавности“.

„Сви наводни политички мотиви ове оргије насиља су обмана и могу да служе само као маска за прави мотив починилаца који су из свих крајева Европе дошли само са једним циљем – насиљем“, рекао је Габријел.

Како је рекао, неопходно је направити међународни комитет за истрагу против свих који су дивљали на улицама Хамбурга.

И министар правде Хеико Мас је рекао да читава Европа има задатак да се ухвати у коштац са „левичарским екстремизмом“.

„Неопходно је направити европску базу података о екстремистима. Пред нама је била нова врста насиља, на коју морамо да одговоримо широком акцијом. Они који подржавају насиље такође мора да се суди“, рекао је Мас.

Како преноси РТ, министар полиције Томас де Мазијер је упоредио левичарске насилне демонстранте са екстремном десницом, па чак и са исламистима.

„То нису демонстранти, то су радикали који крше закон. То су насилни екстремисти, баш као и неонацисти и исламски терористи“, навео је он.

Извор: Б92

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun