Регион

Нова иницијатива да се СПЦ у Црној Гори одузму цркве и манастири

У Црној Гори се поново покрећу активности за одузимање цркава и манастира Српској православној цркви – овог пута је то петиција. Иницијатива је названа "Аманет", а покретачи поручују да без решавања питања статуса црногорских манастира и цркава, нема заокруживања црногорског идентитета и независности.

Како преноси портал ТВЦГ, одржан је велики скуп потписника Петиције за враћање црквене имовине неканонској Црногорској православној цркви.

НЕКА ВАС СРЕЋА ПРАТИ: Стижу “Ноћни вукови” и носе јасну поруку Владимира Путина!

Намера им је, кажу, да прикупе 30.000 потписа и позову државу да једнако заштити права свих својих грађана.

Ова иницијатива је названа „Аманет“ јер је, како кажу, време да без обзира на национално опредељење грађани Црне Горе „у својој кући живе достојанствено“. „Да будемо своји на своме и заштититимо културно наслеђе Црне Горе“, наводе покретачи.

(ФОТО) ШОК: Змијско јаје је имало чудну боју, а када је младунче изашло…

Држава треба да заштити права свих својих грађана, на то је позива „Аманет“, речено је на скупу на којем је поручено да није реч о политичкој манипулацији, те да нема намере да се арбитрира у односу између Црногорске православне и Српске православне цркве у Црној Гори.

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН КОД ПОЖЕГЕ: Голим рукама задавио жену, па пријавио да је умрла природном смрћу!

Потписи се, кажу, скупљају да би државни органи предузели акцију, јер ревизијом свих уписа и доношењем новог Закона о црквама, једино држава може да реши то питање и сачува црногорски национални идентитет и културно наслеђе.

СВИЊЕ у Србији ЈЕДУ ЉУДЕ, трећи стравичан случај за 15 дана: Несрећном Миодрагу ИЗГРИЗЛЕ лице, шаке и полни орган

Управо је због тога дошло време да заштитимо своје културно и духовно наслеђе, поручују потписници „Аманета“ и истичу да је „дошло време да се културна баштина врати на чување држави и тиме заокруже црногорски идентите и независност“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Циљ Лондона је јасан — избацивање Русије из СБ УН

(ВИДЕО) НАВРШАВА СЕ 14 ГОДИНА ОД СТРАВИЧНОГ ПОГРОМА НА КИМ: Више од 4.000 Срба заувек је остало без дома, тог 17. марта све је занемело…

НОВИ НАПАД ШИПТАРА: Експлозија у дворишту куће Србина у Косовској Митровици

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Mon
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu