Prinstcreen
Забава

НОВА ДРАМА ДАРКА ЛАЗИЋА: Лекари наложили певачу да хитно ослаби 40 КИЛОГРАМА! Ако не успе имаће озбиљне последице

Мора да уради то!

(ВИДЕО) Милица Заветница говорила о уједињењу Србије и Црне Горе, па заплакала за микрофоном

Дарко Лазић (27) већ данима се опоравља од тешке саобраћајне несреће која му се десила 23. октобра, а убудуће ће морати и да се бори против вишка килограма. Наиме, како „Ало!“ сазнаје, Дарку је пре две недеље уграђен вештачки кук, али певач неће моћи да стане на ноге све док телесну тежину не доведе у границе нормале. Због тога су му забринути лекари КБЦ Земун наложили да хитно ослаби, и то чак 40 килограма, сазнаје „Ало!“.

ОДБОРНИЦА ЗАВЕТНИКА У НИШУ СЕ ОДРЕКЛА ДНЕВНИЦЕ! ОСТАЛЕ СТРАНКЕ ЋУТЕ

– Дарко има прекомерну телесну масу, због чега и његов опоравак након саобраћајне незгоде иде споро. Иако су од операције бутне кости и уградње протезе у повређени зглоб, односно уградње вештачког кука, прошле чак две недеље, певач не стаје на ноге и не креће се. Разлог томе су његова прекомерна тежина и немогућност техничара да га подигну, али и страх лекара да не оштети вештачки кук – испричао је за „Ало!“ један од лекара из конзилијума познатог певача.

Како нам је објаснио, иако је Дарку уграђен најбољи и најскупљи кук, такозвани бесцементни, чији је рок трајања чак 20 година, телесну тежину ће морати да коригује да га не би похабао пре времена.

(ФОТО) БРИТАНСКИ НОВИНАР БРУТАЛНО РАЗВАЛИО И ЛОНДОН И ШИПТАРЕ: Како Косово да буде примљено у Интерпол када је легло криминала?!

– Ми смо Дарку уградили бесцементни кук, који је намењен млађој популацији, а по својој структури је бољи и издржљивији. Осим тога, тако спречавамо да у организам ставимо још један страни материјал. Ако већ морамо да уградимо полиетилен, метал, керамику, који се налазе у вештачком зглобу, не морамо и цемент – каже за „Ало!“ лекар и објашњава да, упркос добром квалитету импланта, он неће моћи да трчи маратон и мораће да преполови своју тежину.

МЕЊАМО ЗАКОН, ИЗВРШИТЕЉИ ВИШЕ НЕЋЕ МОЋИ ДА ДИВЉАЈУ: Помоћница министра правде Јелена Деретић најављује промене у овој области!

– Након уградње вештачког зглоба, пацијент већ сутра мора да устане из кревета. Некада су после операције оперисани ходали на штакама три месеца, а данас, ако нису у тешком стању, пацијенти излазе из болнице са штапом већ после пет до седам дана и потпуно нормално могу да се ослањају на своје ноге. Код Дарка то није случај јер има и проблем са ребрима, због којих не може на штаке, али и с прекомерном тежином због чега техничари не могу да га подижу из кревета, али ни да му помогну да се ослони на ноге – каже доктор специјалиста ортопедије.

Антрф : Дарка чека нова операција кука?

КОНАЧНА ЛИСТА: Ко је гласао против Косова

Вештачки кук, који је Дарку недавно уграђен, може да траје до 20 година, али како доктори објашњавају, није исто када је тој операцији подвргнут неко ко има 70 година и чија је животна активност мала, или неко ко има 17 година. – Када се кук угради код младог човека, који се више креће, па чак се и бави спортом, онда се тај зглоб више троши, и очекивано траје краће. Када се вештачки зглоб потроши, ради се ревизија, промени се примарни и стави ревизиони едопротеински систем. Ако се пацијенти редовно контролишу и примети хабање на време, онда се правовременом интервенцијом, употребни век може дуплирати. Али, то подразумева још једну операцију. Дугим речима, Дарко ће морати веома озбиљно да приступи свом опоравку – каже наш извор.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МАКРОН УПУТИО ПИСМО ВУЧИЋУ: Наше братство по оружју нека буде основ за стратешко партнерство Србије и Француске!

Католичка црква мења текст молитве „Оченаш“

(ВИДЕО) НАЈНАПРЕДНИЈИ РУСКИ БОРБЕНИ АВИОНИ ЧУВАЈУ НЕБО ИЗНАД СИРИЈЕ: Сада је откривено зашто их је Москва послала баш у ту земљу

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СНИМАК КОЈИ ЈЕ ЗАПРЕПАСТИО СРБИЈУ: Самоубица скаче пред точкове градског аутобуса, осим возача сви остали се праве ДА СЕ НИШТА НИЈЕ ДОГОДИЛО

alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
30°
Thu
30°
Fri
31°
Sat
31°
Sun