sr.wikipedia.org
Политика Србија

НОВА АФЕРА БИВШЕГ ДЕМОКРАТЕ: Шапић пријавио мртвог човека као инвеститора!

Председник општине Нови Београд, Александар Шапић, нашао се у средишту нове афере под сумњом да је злоупотребио функцију не би ли члановима своје породице обезбедио незаконит профит.

НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ МОЖЕТЕ ПОПУНИТИ ОВДЕ

Како пише портал ,,Ембарго“, Шапићев ујак, Раде Дедовић, купио је на Новом Београду некадашњу ћевабџиницу ,,Индекс 10″ у Студентској улици 45а од 100 квадратних метара наводно за само 30.000 евра!?
Пошто ју је порушио, на истом месту је кренуо да гради зграду, а као инвеститора је навео покојног власника ћевабџинице Алила Амдија, који је умро непосредно пошто је продао локал Дедовићу!

– Само што се нисам шлогирао кад сам прошао поред градилишта и на табли прочитао: ,,Инвеститор Алили Амди“! Мој покојни отац?! Нисам веровао својим очима шта сам прочитао – рекао је Алилов син Амди за ,,Ембарго“, додајући да је убеђен и да је његов отац свој локал продао за много више пара, али да у уговору стоји цена од 30.000 евра како би купац и Шапићев ујак Раде Дедовић платио што мањи порез.

– Нема шансе да је онолики објекат од 100 квадрата, на онаквој локацији, продат за само 30.000 евра, колико пише у уговору. Где су паре? Где је остатак пара од стварне вредности локала? Ја нисам био укључен, али толико знам – изричит је он.

И док Шапић јуче није хтео да говори за Информер, шеф Центра за мониторинг Марио Спасић сматра да је у најмању руку чудно да се мртав човек појављује као инвеститор једног стамбено-пословног објекта.

– То је и сумњиво и инспекција би морала да испита о чему се ту заправо ради. Постоји озбиљна сумња да су у питању некакве мутне радње и да ту није све чисто – истиче Спасић додајући да би Шапић, као будући кандидат за градоначелника, морао да објасни о чему је овде реч, да ли је његов ујак власник поменутог земљишта и ко је заправо инвеститор.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У акцији полиције против шверцера убијен младић

Кина спремна да у Србији направи чудо: Добијамо „паметне градове“

СВАЂА, ПЕСНИЧЕЊЕ ПА ПРЕБИЈАЊЕ: Погледајте тучу шиптарских посланика у студију ТВ Клан Косова

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat