Извор: facebook.com
Uncategorized

„Ноћ музике“ 1. септембра на „Ташу“ – улаз традиционално бесплатан

Симфонијски оркестар и Хор Радио-телевизије Србије, предвођен маестром Бојаном Суђићем, са специјалним гостом хором „Колибри“ одржаће концерт 1. септембра на стадиону „Ташмајдан“ у оквиру „Ноћи музике“.

„Ноћ музике“ потврђује жељу организатора и Београђана да наш град добије традиционалну манифестацију културне музике, која ће нас сврстати у ред великих светских метропола као што су Беч, Берлин, Њујорк и Лондон. И ове године ће више од 15.000 посетилаца бити у могућности да своје лето оплемени сјајним нотама класичне музике.

Моника Лашанц испред Музичке продукције РТС-а најавила је да ће Симфонијски оркестар повести публику на пут око света и нотама спојити Европу, Америку, Блиски и Далеки исток.

Извор: facebook.com

„Проћи ћемо кроз више од 20 земаља, играћемо кан кан, сиртаки, чућемо маријаче, грејаће нас сунце Италије и свакако наша српска музика“, истакла је Моника Лашанц на конференцији за новинаре, додавши да планирају и госте из иностранства.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић указао је на значај чињенице да Београд из године у годину има све више манифестација у области културе и да је амбиција да омогуће младим и креативним људима да се изразе.

„Желимо да се вратимо на место које нам припада, а то је центар културе Југоисточне Европе, што Београд и јесте. Са оваквим манифестацијама мислим да смо на добром путу“, рекао је Петронијевић.

Представник организатора Милан Тавчар рекао је да је циљ да се направи већи спектакл него што је био прошле године када је концерт „Дечје филхармоније“ пратило 15.000 људи на „Ташмајдану“.

Тавчар је подсетио да прошло године, према подацима полиције, око 4.000 људи није успело да уђе на стадион, због чега ће овога пута бити обезбеђен директан пренос на РТС-у и настојаће да поставе видео-бимове на неколико локација по Београду за све оне који не буду успели да уђу.

На питање зашто нису, поучени искуством од прошле године и због великог интересовања Београђана за концерт, одабрали већи простор, попут Ушћа или Маракане, Тавчар је рекао да „највећа локација није увек и најсрећније решење за овакве догађаје“.

И овог пута улаз на концерт ће бити бесплатан па организатори апелују на грађане да дођу бар сат времена раније како би успели да уђу на стадион, а главни покровитељ манифестације је „Плазма“.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Српске дипломате у 27 држава лобирају против Косова

Лавров: Ризик од тога да спор Северне Кореје и САД прерасте у рат је велики

Србија и Исланд најтолерантнији у Европи, али Холивуд и НВО клевећу Србе

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri