Србија Хроника

ЊОЈ ЈЕ ВЕРЕНИК ХИРУРГ ПУЦАО У ГЛАВУ, ЗА ДЛАКУ ИЗБЕГЛА СМРТ: Ово је прва исповест глумице Иване Панзаловић после трагедије

Седми септембар ове године остаће заувек урезан у сећању глумици Ивани Панзаловић. Опоравила се, планира да се врати дупло јача на даске које живот значе, а колико жели да заборави ожиљак на челу, најбоље говори то што кроз осмех каже: „Рачунајте да је то повреда због пада са бицикла"

НАЈВЕЋА ХАШКА ТАЈНА БИВШЕГ ПРЕДСЕДНИКА: Слоба дао милион долара за слободу, Кларк га преварио!

Први пут за јавност након кобне ноћи у стану на Дедињу, где је пластични хирург Срђан Цветановић након шестомесечне везе пуцао прво у њу, а потом извршио самоубиство, говори како данас изгледа њен живот, шта се променило и због чега је ово најтежа година у њеном животу.

FOTO: PRINTSCREEN

Први пут за јавност говориш о ситуацији када је твој момак пуцао на тебе. Ово је сигурно била најтежа година у твом животу?

– Јесте најтежа година. Претходна три месеца ове године могу да стану у претходних тридесет мог живота. Јако тешка је била, мучна, али и поучна. Зато што сам схватила да је сваки проблем решив и да из свега можемо да изађемо јачи.

Рањавање је било опасно, могли бисмо да кажемо да су те милиметри делили од смрти?

– Лекари су мени рекли неколико дана након свега да су мене микромилиметри спасли, мене је метак окрзнуо. Не гледам на то тако, већ као на озбиљну повреду. Мени је вибрирала чеона кост, због тога је настао хематом и онда сам оперисана. Међутим, да је та чеона кост пукла, распршила би се у глави и онда не желим да размишљам шта би могло да буде. Заиста су ме микромилиметри делили од смрти. Оперисали су ме неурохирург доктор Горан Павлићевић и пластични и реконструктивни хирург доктор Никола Остојић. Спасли су ми живот и бескрајно сам им захвална на томе.

Медији и читава јавност су пратили све што се тих дана догађало око тебе. Како је изгледало прво јутро након што си се пробудила из анестезије у болничкој постељи и угледала дан?

– Нисам угледала дан, видела сам оца. У том тренутку сам тражила да ми донесу “кока-колу” и цигарету. То им је било потпуно невероватно. Онда су им објаснили да је то заправо добро јер су схватили да сам то ја и да је, срећом, све прошло без већих последица по тело.

ОВО МОРАТЕ ДА ЗНАТЕ! Ево кад ће током празника радити ПРОДАВНИЦЕ, ПОШТЕ, ПИЈАЦЕ, ГАРАЖЕ…

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Када си изашла из болнице, шта си урадила?

– Била сам срећна што сам се опоравила и првих месец дана сам због повреде буквално провела у стану. Нисам излазила напоље. Радовала сам се сваком минуту, то је било после седам дана у болници једно велико олакшање. Срећом, нисам имала никакве веће болове, све је даље била ствар природног опоравка.

Да ли си наслућивала да твој живот може да се промени за 10 минута?

– Живот може да добије потпуно другачији епилог за кратко време. Никада нисам могла ни да наслутим. Али да сам мислила да може да дође до тога, никада не бих била на том месту. То је оно када кажу да знам где ћу пасти, ја бих села.

Имаш тридесет година, да ли је ово најгора ноћна мора или их је било још?

– Месец дана пре тога сам прославила тридесети рођендан. Није било ниједног тежег тренутка ни приближно. Али поносно могу да кажем да ми није било суђено да се деси оно најгоре, због чега се неизмерно радујем. Бог је одлучио другачије, срећна сам због тога и радујем се сваког дана.

Након трагедије си се ошишала, офарбала се у црно, па си се опет офарбала у плаво. Кажу да када жене мењају фризуру, мењају један део себе. Шта си ти променила?

– Јесте. Желела сам да уђем у нови живот другачија, међутим, потпуно сам се навикла. Кажу да жене при великим животним проблемима, ломовима промене дужину и боју косе, нисам веровала у то. Просто ми је дошло да се ошишам и променим броју.

(ВИДЕО) ТУЂМАНОВИ ХАДЕЗЕОВЦИ У ТРАНСУ! ПЕВАЛИ ЦЕЦИН ХИТ, А САД СЕ ПЕРУ: Мислили смо да је Северина! Ево како је то изгледало!

FOTO: PRINTSCREEN

Да ли си плакала након свега?

– Јесам. Мислим да сам у јако кратком периоду исплакала све сузе овог света. Али не плачем више, нема разлога за тим. Срећна сам, жива, морам да идем даље.

Шта је у теби остало после свега у сећању на њега?

– Што сам чиста срца била у једној причи, вероватно да сам због тога и остала жива. Искрено сам ишла, и то је најбитније.

Је ли љубомора у твом случају била кобна ствар?

– Мислим да то ни Фројд не би могао да објасни због чега се све десило. Вероватно је ту било низ фактора, укључујући љубомору.

Да ли данас више цениш живот?

– Апсолутно. Освестила сам сваки тренутак свог живот, не само сваки тренутак. Боље чујем и боље видим пре свега себе, а потом и друге људе.

Изашла си као победник, колико ти је било тешко да се дигнеш?

– Јесам, дигла сам се. Зато сам у неком тренутку врло брзо по самом догађају схватила да морам да будем добро да би људи око мене били добро. Али ствар је личне одлуке да будемо добро, то је оно што свако мора да импутира себи. Желим да будем добро. Сва та искушења су дата да човек нешто научи и извуче неку поуку.

Како људи реагују када те виде?

– Различито. Има оних који гледају ‘јао, је л‘ то та девојка‘, па онда као духа да виде. Већи број људи приђе, пружи подршку. Из неког разлога непознат човек вас сретне на улици, приђе вам и каже: „Јако ми је драго што си жива”.

Који ти је данас мото?

– Оно што ме није убило, то ме је ојачало. Буквално је тако.

Да ли се мушкарци плаше да ти приђу или?

– Не, имам велики број удварача и даље.

Плашиш ли се емотивне везе са мушкарцем или имаш храбрости да пустиш неког у свој живот?

– Не плашим се, емотивна веза доћи ће на ред када јој буде време. Немам страха. Ово је потпуно један изоловани случај који није параметар за било шта, а тек не за грађење даљег односа.

Враћаш се на сцену где ће публика имати прилике да те види?

– Годину дана постоји пројекат за моју представу. Коначно је дошло време да се то реализује. Усудила сам се да покушам да продуцирам представу. Мислила сам да ће ићи брже, међутим, не иде како сам све замислила. У фебруару или марту биће премијера. Ради се о комедији која се тиче сваког од нас. Тако нешто публика није имала прилике да види на нашим просторима.

МОНСТРУМА ИЗ РАКОВИЦЕ СТИГЛА СМРТ: Марко Николић убица жене и детета, умро од последица саморањавања!

Шта ћеш пожелети у поноћ?

– Ове године сам добила најскупљи могући поклон, то је живот. Највредније сам добила, тако да би сада било сулудо и алаво тражити било шта. Захвална сам сваком дану и не желим ништа.

Коју би поруку послала осталим женама?

– Нисам могла ништа да наслутим, али свакако да нећу подржати насиље. Нећу подржати физички обрачун и у сваком случају ћу стати на страну жена, које јесу слабији пол. Шамар је велики злочин над женом, а да не причам о озбиљнијим повредама. Нисам добила никада шамар. Али после првог удараца треба да напусте партнера и не треба ништа да трпе. Треба себи рећи да може из свега да се изађе и да је све решиво. Не морају да остају ту где их неко не воли, јер их сигурно не воли ако их злоставља и малтретира. У мом случају није било ничег од наведеног.

Већина жена које читају интервју сада би вероватно седеле и причале са психијатром или би плакале данима. Ти не, како то?

– Мислим да је то индивидуално. Не бих ни знала колико сам јака да се није десило то што се десило. Зависи од особе. Десила ми се најгора ноћна мора и требало је то превазићи. Требало је, пре свега, психички да се стабилизујемо, па тек онда физички. Мислим да сам добрим делом успела у томе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МНОГИ ОВО НЕ БИ ПОСТИГЛИ НИ ЗА ЧИТАВ ВЕК: Ово су најважније победе Владимира Путина у 2017!

СЛОВЕНИЈА ЋЕ ТУЖИТИ ХРВАТСКУ СУДУ ЕУ: Хрватска полиција прекршила суверенитет Словеније

ТРАГЕДИЈА У СИДНЕЈУ: Срушио се хидроавион, погинули сви путници и пилот

Извор: Kurir.rs/Blic

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon