Wikipedia
Регион

ЊИМА НЕМА ПОМОЋИ! У ЈАСЕНОВЦУ СУ ПОБИЈЕНЕ УСТАШЕ, А НЕ СРБИ! ХЕБРАНГ: Хрватска је жртва фантомске лажи о Јасеновцу!

Умањивање усташких злочина у Другом светском рату и тврдње да су у концентрационом логору Јасеновац убијани Хрвати и непријатељи партизана, а не Срби, Јевреји, Роми и антифашисти, у Хрватској траје несмањеном жестином

Некадашњи сарадник Фрање Туђмана, министар здравља и одбране Андрија Хебранг, јаме у које су током Независне Државе Хрватске бацани Срби, назива – фантомским.

ПУТИН УПОЗОРАВА: Поделе међу православним верницима имаће озбиљне последице

– Шаранова јама је само једна од безброј лажи са којима се већ деценијама Хрвати држе у казни као злочинци – тврди Хебранг.

Он потпуно подржава истријски ревизионизам Романа Љељка, који у својим књигама тврди да у Јасеновцу „људи нису убијани већ спасавани“, те да је то „гробница убијених домобрана и усташа, а не Срба“.

Потпуно демолирана кућа породице Петровић код Призрена

Љељак и његови истомишљеници тврде да усташе нису извршиле геноцид ни на Козари, нити у Јасеновцу, већ да су за страдања Срба криви – партизани и они који су дигли устанак против НДХ.

Хебранг Љељка назива „јединственом појавом у хрватској стварности“.

ПРВЕ РЕЧИ ДАРКА ЛАЗИЋА ПОСЛЕ КОМЕ: Потресна сцена у КБЦ Земун, тражио је да види прво њу! ЛЕКАРИ ПРОВЕРАВАЈУ ОШТЕЋЕЊЕ МОЗГА

За Хебранга је геноцид у Јасеновцу „лаж којом се покорава хрватски народ деценијама“, али признаје да је тамо било и усташких злочина.

Као и други хрватски десничари, Хебранг за све криви „југо-комунистички“ кадар, који је, како тврди, „урастао у ткиво нове Хрватске“.

Дедови им се у гробу преврћу! Ђетићи направили скандалозан списак: Ови Срби су непожељни у Црној Гори

Он их види у Влади Хрватске, судовима, странакама, власницима нових предузећа, директорима банака, уредницима у медијима, те у полицији и обавјештајној заједници, наводе хрватски портали.

Public

ПАЛА ОРГАНИЗОВАНА КРИМИНАЛНА ГРУПА У БЕОГРАДУ: Долазили до празних станова преминулих особа, па их продавали! ФАЛСИФИКОВАЛИ И ДОКУМЕНТА

Његов отац Андрија Хебранг старији био је сарадник Јосипа Броза Тита у партизанском покрету, али се након рата политички разишао са њим и изгубио све почасти и функције.

ЛАЗИЋЕВ ЛЕКАР ОТКРИО: То су све дезинформације, Дарко не може да прича!


Отац познати комуниста и „усташки сарадник“!

Андрију Хебранга старијег крајем фебруара 1942. године хапси га усташка полиција. Послат је у затвор на Тргу Кулина бана, а потом у логор Стара Градишка. Размењен је, заједно са још 29 партизана, за двојицу усташких првака које су партизани заробили.
Априла 1948. године је стављен у кућни притвор, у својој кући у Београду, а 7. маја је ухапшен и изведен на саслушање пред партијскукомисију. Саслушавање пред Партијском комисијом се одвијало у једној кући у Сремској Каменици. Поред Хебранга ту се налазио и Сретен Жујовић Црни.
Партијска комисија је тврдила да поседује сазнања о Хебранговој сарадњи са усташама и то кроз наводно потказивање загребачких комуниста, током окупације, као и да је био руски шпијун, због подршке резолуције Информбироа и одавања тајни Совјетима.
Званично је саопштено да је 11. јуна 1949. године извршио самоубиство, вешањем о радијатор, у београдском затвору Главњача. Службена истрага никада није завршена, а оптужница против њега никада није подигнута, нити му је суђено.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) СЕЋАТЕ СЕ ШИПТАРА КОЈИ ЈЕ ЛОМИО КРСТ НА СРПСКОМ МАНАСТИРУ? Стигла га је Божија казна, а због њега се Албанци више не приближавају православним светињама!

НЕРАЗЈАШЊЕНА СМРТ Светланино тело два дана након нестанка нађено у Тивту, отац очајнички тврди: „Неко ју је убио“

ЗА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ОД 22. ДО ПРВОГ МЕСТА! Краљ Ђоковић опет влада, а слали су га у пензију, понижавали….

(ВИДЕО) ПЕЦАРОША У ВОДУ ПОВУКАО ОГРОМАН УЛОВ: Није испуштао штап из руку, а онда је на површину испливало право чудовиште

СТЕФАНОВИЋ: Весељи означио Вучића за мету!

НА ПЕШТЕРУ ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ВОЈНУ ВЕЖБУ „ВЕК ПОБЕДНИКА 1918-2018“: Обележавање 100. годишњице завршетка Првог светског рата

Извор: RTRS

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
25°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri